Atac iranian cu rachete. Reacţia lui Donald Trump

Iranul a lansat miercuri noaptea un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani. Bazele atacate sunt Al Assad şi Erbil. Ministrul de Externe iranian Javad Zarif a afirmat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Preşedintele american Donald Trump a spus că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie pe tema atacurilor.

Surse irakiene şi americane au declarat că nu s-au înregistrat victime în urma atacului. Un oficial militar american a declarat pentru CNN că militarii au fost avertizaţi cu suficient timp înaintea atacului, pentru a da alarma.

Atacurile au constituit răspunsul Iranului la uciderea generalului Qasem Soleimani la Bagdad. Iranul a calificat atacul soldat cu decesul generalului drept un act de război şi a ameninţat că va reacţiona.

update: Televiziunea de stat din Iran susține că cel puțin 80 de ”teroriști americani” au fost uciși în urma atacului cu 15 rachete lansate de Teheran asupra bazelor militare ale SUA din Irak, afirmând că niciuna dintre rachete nu ar fi fost interceptată, scrie Reuters. Trump susține însă că ”totul este bine” și că SUA au cea mai puternică armată din lume.

update 1: Un cutremur de 4,5 grade a avut loc în Iran, în apropierea centrale nucleare USGS, potrivit AFP.

Vizualizări: 2,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: