S-a dat startul lucrărilor de canalizare la Turburea

Una dintre cele mai importante investiţii ale comunei Turburea a început în urmă două zile. Este vorba despre introducerea reţelei de canalizare, lucrări care tergiversează de aproximativ un an. Jumătate dintre cetăţenii comunei Turburea vor avea sistem de canalizare, după ce autorităţile locale au reuşit să obţină finanţare pentru derularea acestei investiţii. Primarul Ion Bârcă intenţionează să mai acceseze un proiect pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare şi pentru încă două sate.

Lucrările de introducere a reţelei de canalizare au început marţi, iar autorităţile locale speră că vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2017. Potrivit contractului încheiat între Primăria Turburea şi Ministerul Dezvoltării, finanţarea pentru execuţia reţelei de canalizare este de 8,1 milioane de lei. „Finanţarea vine de la Guvernul Românei, prin Ordonanţa 28. Reţeaua de canalizare va avea 16 kilometri şi va trece prin satele Turburea, Şipot şi Spahii de Sus. Constructorul şi-a adus căminele, ţevile şi deja se lucrează. Termenul de finalizare al lucrărilor este 2017”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

După finalizarea lucrărilor de introducere a sistemului de canalizare, autorităţile locale vor trece la asfaltare. Este vorba de drumul DS 49 pentru care s-a primit finanţare tot pe Ordonanţa 28. „După ce finalizăm introducerea conductei pe cei 4 kilometru de la Şipot ne şi apucăm de asfaltare. Mai sunt şi alte tronsoane de asfaltat, dar DS 49 este drumul pentru care s-a prins finanţare tot pe OG 28”, a mai precizat primarul Bârcă.

Noi proiecte pe fonduri europene

Autorităţile locale de la Turburea pregătesc proiecte noi de investiţii, pe fonduri europene. „Pregătim un proiect pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare pentru satele Poiana şi Cocorova. Lucrăm deja la studiul de fezabilitate, iar odată ce va fi deschisă sesiunea de primire a dosarelor vom depune proiectul”, a declarat Bârcă. Acesta a mai precizat că va încerca să obţină fonduri europene şi pentru asfaltarea unor drumuri săteşti. „Vom mai face un proiect tot pe fonduri europene pentru a asfalta încă 4 kilometri de drumuri din Ilineşti, Butişoara şi Râioşi, sunt drumuri mici care leagă anumite cătune de comună, dar odată asfaltate şi acestea nu vom mai avea drum neasfaltat în comuna Turburea”, a menţionat Ion Bârcă.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: