Atelierul de croitorie de la Bustuchin, aproape de inaugurare

Autorităţile locale din Bustuchin pregătesc deja inaugurarea atelierului de croitorie care va funcţiona în cadrul societății Bustedil SRL. Înființarea acestui atelier de croitorie a fost posibilă prin câştigarea unui proiect finanțat de compania petrolieră care are lucrări în zonă. Primarul din Bustuchin a putut în acest fel să creeze în jur de 20 de locuri de muncă pentru femei.

 Atelierul de croitorie promis de autorităţile locale din comuna Bustuchin va fi gata la sfârşitul acestei luni. La primărie s-au depus în jur de 50 de cereri de angajare, însă doar 20 de femei vor primi un loc de muncă în cadrul atelierului. Femeile au început deja stagiul de pregătire în cadrul unei fabrici din Târgu Cărbunești. ”Atelierul de croitorie va fi gata la sfârșitul lunii februarie, avem în jur de 50 de cereri de angajare, femei care nu au mai avut un loc de muncă, femei din categorii defavorizate. Momentan se pregătesc într-o fabrică de croitorie de la Târgu Cărbunești și angajatorul respectiv va selecta doar 20 dintre ele. Ele practic dau acolo probe de lucru și se va ști exact cui îi place munca și cui nu”, a spus primarul Ion Ciocea.

Atelierul de croitorie va funcționa în fosta sală de festivități din satul Pojaru. Sala a fost reabilitată și se pretează exact pentru așa ceva. Autoritățile locale urmează să achiziționeze 17 mașini de cusut, iar femeile vor primi, în primă fază, salariul minim pe economie, cu posibilitate de bonusuri. Finanțarea pentru acest proiect provine de la compania petrolieră care desfășoară lucrări în zona respectivă și încearcă prin aceste proiecte dedicate comunităţilor locale să compenseze cumva dezavantajele provocate localităţii. În prima etapă, cele 20 de croitorese vor lucra la executarea salopetelor și a uniformelor școlare, dar există posibilitatea ca pe viitor secția de la Bustuchin să preia și din comenzile fabricii de la Târgu Cărbunești, dacă vor fi solicitări la care să nu facă față. Acest proiect a fost finanțat cu 32.000 de euro.  

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: