Vin medici noi la Spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este în plin proces de angajare a unor cadre medicale pe secțiile deficitare. Este vorba de 12 medici care ar urma să profeseze în unitatea spitalicească, printre care amintim specializările cardiologie, psihiatrie, neurochirurgie, boli infecțioase, genetică medicală sau medicină internă.

Un număr de 12 medici noi ar urma să profeseze din acest an în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Vizita acreditării spitalului este programată în luna martie, astfel încât conducerea unității spitalicești vrea să se pună la punct măcar în privința numărului de medici pe secție. Cătălin Vienescu, șef Resurse Umane în cadrul spitalului județean, a precizat ce posturi vor fi ocupate prin concurs în perioada imediat următoare. ”S-a stabilit scoaterea la concurs a tuturor posturilor care sunt ocupate în prezent prin cumul, precum și posturile care sunt deficitare la nivelul spitalului. În total este vorba de 12 posturi după cum urmează: obstetrică-ginecologie, boli infecțioase, cardiologie, medicină internă, psihiatrie, neuropsihiatrie infantilă, neurochirurgie, chirurgie plastică, genetică medicală, endocrinologie, diabet, ortopedie, chirurgie generală. Sunt secții deficitare din punct de vedere al personalului care sunt sub normativ și este absolut necesar ca aceste compartimente să funcționeze, fiind un criteriu important în obținerea acreditării”, a spus Cătălin Vienescu, șef Resurse Umane.

Demisie

Spitalul Județean nu va angaja doar medici în viitorul apropiat, ci și personal TESA sau personal muncitor. După aprobarea bugetului la nivelul instituției, se va şti exact ce posturi vor fi scoase la concurs.

Pe măsură ce spitalul să străduiește să facă angajări, alți medici decid să părăsească unitatea medicală. Medicul ginecolog Ioana Trottea a ales să-și depună demisia invocând motive personale.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: