Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Atenţie cum vă asiguraţi locuinţele când plecaţi în concediu!

În perioda verii majoritatea gorjenilor preferă să-şi petreacă concediile departe de casă, la mare, la munte sau chiar în străinătate. Ei nu trebuie să uite însă nici o secundă că spărgătorii de locuinţe nu au concedii şi, mai mult decât atât, în sezonul estival, când mai toată lumea pleacă în vacanţă, ei sunt în plină activitate. În această situaţie poliţiştii recomandă gorjenilor să-şi asigure bine locuinţa atunci când pleacă în concediu pentru a nu se trezi cu surprize neplăcute la revenirea acasă. Spărgătorii de locuinţe îşi fac de cap liniştiţi în perioada estivală, atunci când mai toată lumea este plecată în concediu, iar locuinţele rămân nesupraveghete. De regulă delicvenţii se asigură că victimele îşi părăsesc domiciliul după care pătrund fără griji în casele acestora. În ultima perioada s-a constatat că hoţii nu-şi mai bat capul cu televizoare sau alte aparate electrocasnice, ci sunt interesaţi de bani, bijuterii, laptop-uri sau alte obiecte de valoare. Poliţiştii recomandă în aceste condiţii gorjenilor care pleacă în concedii să nu-şi concentreze întreaga atenţie pe pregătirea vacanţei şi să se gândească la faptul că locuinţa rămâne singură şi să-şi i-a anumite măsuri de siguranţă pentru a nu avea surprize neplăcute când revin la domiciliu. 
“ Pentru a reduce riscurile furtului din locuinţe noi recomandăm populaţiei în primul rând să nu dea informaţii la vecini, prieteni, colegi sau cunoştinţe cu privire la locaţia unde îşi petrec concediul, la toate căile de acces să monteze încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior, iar la plecarea de la domiciliu să închidă bine uşile, ferestrele şi balcoanele, să păstreze cheia asupra lor şi să nu o ascundă prin locuri accesibile oricui, să nu ţină sume mari de bani în case şi nici să nu lase impresia că deţin aceste sume, acelaşi lucru fiind valabil şi cu privire la bijuteri”, a precizat Romina Dochian, agent în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. În condiţiile în care când revin din concediu, gorjenii observă ceva suspect în locuinţă, în sensul că apar urme de forţare, deranj sau sesisează că le lipseşte ceva trebuie să sune cât mai repede la numărul de urgenţă 112 şi să semnaleze faptul că au fost victimele spărgătorilor de case. Cu cât poliţia este anunţată mai repede cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari.


Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: