Atenţie la locuinţe când plecaţi de acasă!

Sărbătorile de iarnă constituie o perioadă propice pentru hoţi. Ei pot acţiona liniştiţi mai ales că majoritatea gorjenilor pleacă de acasă de Revelion. Poliţiştii atenţionează populaţia ca înainte de a pleca de acasă să-şi asigure locuinţele pentru a nu deveni victimele infractorilor. Oamenii sunt conştienţi că trebuie să lase locuinţa asigurată şi pun mare bază în vecini.

În perioada sărbătorilor, când majoritatea gorjenilor sunt plecaţi de acasă, hoţii îşi pot face de cap. Ţinta lor sunt casele lăsate singure, de aceea poliţiştii sunt precauţi şi avertizează populaţia să-şi asigure locuinţele dacă pleacă de Revelion. „Atenţionăm cetăţenii să aibă grijă la locuinţe atunci când pleacă de acasă de sărbători. Să verifice bine ferestrele şi geamurile dacă sunt închise, să nu-şi anunţe plecarea, să-şi roage vecinii să le urmărească locuinţele, să nu apară schimbări, să le ia corespondenţa din cutia poştală iar dacă sesizează probleme să anunţe imediat poliţia”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Târgujienii ştiu cum să-şi asigure locuinţele însă apelează la bunăvoinţa vecinilor pentru a le supraveghea casele atunci când aceştia sunt plecaţi. „ Trebuie să închidem bine uşile, dacă e nevoie lăsăm şi un bec aprins, ar fi bine să punem şi un sistem de alarmă însă este destul de costisitor aşa că apelăm la vecini să se mai uite pe la noi pe la uşi să nu fie probleme şi dacă aud ceva să vadă cine este, pentru că avem încredere în ei”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: