Atmosfera bună, cheia ascensiunii pandurilor

Voie bună și multe glume. Asta e atmosfera de la antrenamentele pandurilor pe care Grigoraș le-a transformat într-o adevarată plăcere pentru jucători. Aceștia nu sunt scutiți însă de efort intens. Că doar așa au ajuns pe locul 6 și au bătut CFR Cluj și Steaua în acest sezon.

Pandurii se întrec la antrenamente ca să-l impresioneze pe Grigoraş. Antrenorul a transformat şedinţele de pregătire din corvoade pentru jucători în sesiuni relaxant-antrenante. Filozofia lui Grig e simplă. Fotbalistul trebuie să joace cu zâmbetul pe buze, să se bucure de ceea ce face, altfel totul n-are niciun rost.

Fotbal cu zâmbetul pe buze

De aceea antrenorul ştie când să pigmenteze chiar şi cele mai grele şedinţe de pregătire fizică cu glume care-și fac efectul. Astfel, pandurii sunt văzuţi mai mereu râzând la antrenamente, şi nu încruntaţi ca pe vremea altor tehnicieni. Un astfel de moment amuzant s-a petrecut şi la unul din cele două antrenamente de ieri. Ivorianul Viera s-a luat la întrecere cu vitezistul Brata iar primul a avut câştig de cauză. Replica lui Grig a venit imediat. “Bravo măi Ioane, păi cum să te facă fostul internaţional-”, cu aluzie la faptul că Brata nu mai e chemat la naţionala mică de Emil Săndoi. Viera e printre preferaţii lui Grigoraş care l-a poreclit simplu ”Ion”pe ivorian. Viera a fost folosit pe mai multe posturi de Grig în acest sezon şi spune că ar juca oriunde pentru antrenor. ”Joc unde mă bagă antrenorul, dacă are încredere în mine joc oriunde. Şi portar dacă e nevoie. Nu numai eu, toată lumea se înţelege bine cu mister Grigoraş. Acesta este secretul echipei noastre. De la maseuri şi până la ofiţerul de presă, toți se înţeleg bine cu antrenorul”, spune râzând Viera care e titular incontestabil în acest sezon. ”Atmosfera e foarte bună, iar asta e secretul nostru în echipă”, a adăugat și rebelul din Bosnia, Stojan Vranjes.

Mulţumiţi doar pe jumătate

Faptul că la Pandurii se dorește o performanță specială în acest sezon reiese și din declarațiile jucătorilor. Din ”sperăm să scăpăm de retrogradare” repetat obsesiv în anii trecuți, discursul acestora tinde acum mai mult spre un loc în Europa. Elevii lui Grigoraș nu sunt mulțumiți întru totul de locul 6 ocupat în clasament. ”Sunt mulţumit dar puteam să avem mai multe puncte dacă băteam pe Astra aici şi Târgu Mureş. Acum e bine că suntem pe 6, dar puteam fi mai bine. Am început campionatul mai greu, dar acum suntem în formă, toţi jucăm bine. Am lucrat mult de am ajuns la acest nivel. Sunt mulţumit de jocul echipei”, spune Viera, ivorianul sosit în vara anului trecut la Târgu Jiu de la Curtea de Argeș. ”Meritam să fim în primele trei în clasament la cum jucăm acum. Jocul nostru e bun. Sunt mulţumit totuși, avem două meciuri acasă pe care trebuie să le câştigăm. O să urcăm sigur în clasament”, e convins și Vranjes. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: