Au fost aleşi şefii Biroului Electoral Judeţean Gorj

Judecătorul Gheorghe Constantinescu este preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj pentru alegerile prezidenţiale programate pentru data de 2 noiembrie. BEJ Gorj a fost constituit în cursul zilei de ieri, după ce la Tribunalul Gorj a avut loc tragerea la sorţi a judecătorilor care vor ocupa funcţiile de preşedinte, locţiitor al preşedintelui şi membru al BEJ.

La Tribunalul Gorj a fost desemnată joi, 11 septembrie, prin tragere la sorţi, conducerea Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în mai puţin de două luni. Tragerea la sorţi s-a făcut în şedinţă publică de către preşedintele Tribunalului Gorj, judecătorul Gheorghe Radu. Primul nume extras din urna care a conţinut 44 de nume de judecători ai Tribunalului Gorj a fost cel a fost cel al judecătorului  Gheorghe Constantinescu. Locţiitor al acestuia a fost desemnată prin tragere la sorţi judecătoarea Cristina Celea. În calitatea de membru al BEJ Gorj a fost desemnat prin tragerea la sorţi judecătorul Valentin Bănică, magistratul care a fost ales preşedinte al BEJ Gorj la alegerile europarlamentare ce au avut loc în data de 25 mai. „Potrivit legii, pentru alegerea preşedintelui României, preşedintele tribunalului are în atribuţii alegerea celor trei judecători care fac parte din Biroul Electoral Judeţean. S-a efectuat tragerea la sorţi şi anume preşedinte, locţiitor şi membru. Din cei introduşi în urnă nu fac parte preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai tribunalului, de asemenea doi judecători cărora li s-a aprobat pensionarea şi două doamne judecător care se află în concediu de creştere a copilului”, a declarat Gheorghe Radu, preşedintele Tribunalului Gorj.

Totodată, până la 30 septembrie, persoanele interesate să fie înscrise în lista cu jurişti şi alte persoane cu o reputaţie bună în localitate, din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii secţiilor de votare constituite pentru aceste alegeri, precum şi locţiitorii acestora, pot depune o singură cerere de înscriere, la Prefectura Gorj, sau la sediul primăriei pe raza căreia îşi au domiciliul.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: