Ponta, la Maglavit cu Călinoiu și Cârciumaru

Premierul Victor Ponta a fost prezent ieri, pentru circa două ore, la Mănăstirea Maglavit, unde a participat la slujba religioasă ținută de Sfânta Maria Mică aici, alături de el fiind prezenți demnitari din județul Dolj, în calitate de gazde, dar și oaspeți ai acestora din Gorj, la loc de frunte fiind șeful Consiliului Județean, Ion Călinoiu, dar și primarul Florin Cârciumaru, ca șef al organizației județene a PSD.

Deși era însoțit de colegii de partid, Ponta a spus că nu face declarații politice în curtea locașului de cult, ridicat în locul în care ciobanul Petrache Lupu l-a văzut pe „Moșul”.

„La Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, am fost în Moldova, la Putna, și în Ardeal la Nicula și am promis Înalt Preasfințitului Mitropolit al Olteniei că pe 8 septembrie voi fi aici. Le doresc tuturor celor care astăzi își sărbătoresc numele multă sănătate și la mulți ani!”, a afirmat prim-ministrul cu aceasta ocazie, refuzând să facă și vreun comentariu cu privire la posibila suspendare a lui Traian Băsescu. Înainte de a veni la mănăstire, Ponta a venit și în centrul localității, unde a avut câteva discuții cu localnicii. Apoi a mers la mănăstire, unde, pentru câteva zeci de minute a asistat la slujba religioasă, iar apoi, pentru mai bine de o oră, a participat la „agapa frățească” organizată de preoți. După ce a ieșit de la masa respectivă, în drum spre mașină, Ponta a mai dat mâna cu câțiva dintre localnicii prezenți acolo, unii dorindu-i să revină la ei în comună ca președinte al statului român.

Udrea, la Mănăstirea Piatra Fântânele

Şi liderul PMP, Elena Udrea, a asistat, la Mănăstirea Piatra Fântânele din judeţul Bistriţa-Năsăud, la sărbătoarea hramului Naşterea Maicii Domnului, primind, în timpul slujbei, un bucheţel cu flori de câmp din partea unei femei şi o iconiţă de la un călugăr, pe care le-a ţinut în mână. Elena Udrea a ţinut să-i felicite pe cei care poartă numele Sfintei Maria. "În primul rând, vreau să transmit «La mulţi ani» celor care îşi serbează ziua numelui astăzi, de Sfânta Maria. Suntem la mănăstirea din Pasul Tihuţa, sunt câteva mii de oameni care au participat la slujbă. Este un loc minunat şi speranţa este că, măcar pentru această zi, suntem mai credincioşi şi mai pioşi", a spus ea.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: