Politica PSD la CEO, atacată de oamenii lui Iohannis

Candidatul Alianţei PDL-PNL, Klaus Iohannis, a fost ieri în Târgu Jiu, unde s-a întâlnit cu câteva sute de simpatizanţi ai celor două partide. Iohannis le-a spus oamenilor prezenţi în sală că vrea să pună România „pe picioare“. El le-a mai spus primarilor „să aibă răbdare“ şi să nu plece din partid pentru că mai este puţin până ajung la guvernare. Discursul lui s-a învârtit în jurul activităţii de primar de Sibiu şi a lucrurilor pe care le-a făcut acolo. „Dacă s-a putut la Sibiu se poate în toată România“, a spus acesta. Dacă discursul lui Iohannis a fost unul liniştit şi pozitiv, colegii săi de partid l-au atacat dur pe Victor Ponta, deputat PSD de Gorj. 

Klaus Iohannis a venit în Gorj cu mai mulţi lideri ai PDL şi PNL, printre care Gheorghe Flutur, Andreea Paul, Ludovic Orban, Marian Jean Marinescu şi alţi deputaţi şi senatori din ţară. Iohannis a povestit celor circa 800 de liberali şi pedelişti din sală cum era Sibiul acum 14 ani când a câştigat primul mandat de primar şi cum a mers în Austria şi Germania convingând investitorii să vină în România. „Vreau să punem România pe picioare. Din Sibiu a dispărut şomajul şi nu a revenit. Cine spune că în România nu se poate, că este altfel, vă spun că nu este adevărat. Eu voi demonstra că se poate în toată România nu doar la Sibiu. Mă mai întreabă unii, dacă e aşa de bine la Sibiu, de ce nu rămâi acolo? Vreau să fac în România o politică cu mai puţină gălăgie, cu mai puţin spectacol şi mai multe soluţii“, a spus Klaus Iohannis.

„Creşte consumul de PSD în CEO“

Deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL, a avut un discurs prin care a subliniat toate lacunele actualului guvern condus de Victor Ponta. „PSD a făcut în Gorj ravagii mai mari decât toate viiturile şi apele din toată ţara. Scade consumul de energie, dar creşte consumul de PSD la Complexul Energetic Oltenia. Mai vreţi PSD?“, a întrebat aceasta, din sală venind imediat răspunsul negativ.

Liberalul Ludovic Orban a adresat, în discursul său, mai multe întrebări lui Victor Ponta. El spune că în CV-ul lui Ponta sunt mai multe semne de întrebare legate de liceul pe care l-a absolvit sau facultatea pe care a absolvit-o. Orban a amintit şi de răspunsul pe care românii încă îl aşteaptă de la Victor Ponta, referitor la legăturile sale cu serviciile secrete. „Circulă un banc. Nici un serviciu secret nu recunoaşte că l-a recrutat pe Victor Ponta pentru că s-ar face de râs pentru că l-a recrutat. L-aş mai întreba. Domnule Ponta, ziceţi că sunteţi din România, dar de vă duceţi atât de des în China? Şi de ce lăudaţi Partidul Comunist Chinez? Candidaţi în China dacă vă place Partidul Comunist Chinez“, a spus Orban.  

Mesaj pentru primari

Klaus Iohannis a avut un mesaj şi pentru primarii PNL, care se pregătesc să plece la alte partide. În sală nu au fost toţi primarii celor două partide din alianţă. PSD are astăzi o mare şedinţă şi cel mai probabil acolo vor apărea câţiva dintre primarii PNL şi PDL. „Să aibă un pic de răbdare şi se vor găsi în partidul care va guverna. Să nu facă greşeala să se lase ademeniţi de PSD pentru că această ordonanţă este neconstituţională. O spun toţi specialiştii. Ordonanţa va cădea, desfiinţată de CCR şi atunci primarii care trec la alt partid îşi vor pierde mandatele“, a declarat acesta.

În Gorj primarii Ilie Petroi şi Gheorghe Păsărin au trecut la PSD şi PLR. Iohannis a mai spus că în alianţă s-au făcut sondaje din care rezultă că el este în creştere, iar Ponta scade.„Eu sunt pe trend ascendent. Victor Ponta este pe un trend uşor descendent. Nici nu e de mirare, dacă a dus România pe un trend descendent, să urmeze acelaşi trend“, a declarat Klaus Iohannis.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: