Au plecat din PP-DD pentru că partidul este „în derivă”

Numărul aleşilor locali care fac uz de ordonanţa care permite traseismul politic înainte de alegerile prezidenţiale este în creştere. Doi consilieri ai PP-DD de la Baia de Fier au anunţat recent trecerea în rândul independenţilor. Primarul din Turburea Ion Bârcă a trecut la PSD, împreună cu alţi doi consilieri locali PDL.

Doi consilieri locali ai PP-DD din Baia de Fier au depus solicitare la primărie pentru a deveni independenţi. Este vorba de consilierii Andi Cariga şi Gabriel Ecovescu. Consilierii spun că sunt nemulţumiţi de modul în care decurg lucrurile cu partidul lui Dan Diaconescu şi că preferă să rămână independenţi până vor decide dacă vor trece sau nu la un alt partid. „Am făcut deja cererea la secretariatul primăriei, conform ordonanţei. Motivul pentru care vreau să devin independent este acela că partidul nu mai are o direcţie. E în derivă. Nu ştiu dacă o să mai rămână cineva în partidul respectiv. Iniţial voiam să demisionez de tot, dar au fost atâtea persoane care m-au susţinut în campania electorală, m-au votat şi au spus să stau acolo pentru ei, nu neapărat pentru partid. Deocamdată rămân independent, nu ştiu dacă voi opta pentru un alt partid”, a spus consilierul local Andi Cariga.   

Bîrcă: PSD are acum majoritate la Turburea

Şi primarul PDL de la Turburea, Ion Bîrcă, a trecut de partea pesediştilor. Şi nu s-a dus la PSD cu mâna goală, a mai luat după el încă doi consilieri locali aleşi pe listele PDL. „Am făcut solicitare la primărie să trec la Partidul Social Democrat. Am şi depus-o vineri, atât eu, cât şi câţiva consilieri de pe lista supleanţilor şi doi consilieri locali, pentru că PSD nu avea o majoritate la nivelul comunei Turburea, dar acum are. Nu cred că mai este nevoie de altcineva. Mai sunt trei consilieri PDL care mă vor urma după ce vor rezolva problema cu partidul. La ei este o chestie de incertitudine pentru că au votat anumite proiecte şi domnul patron al Partidului Democrat Liberal i-a dat afară din partid. Se judecă pentru că au fost daţi afară”, a spus primarul Ion Bîrcă.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: