Au ieşit din pasa neagră!

Energia simte din nou gustul victoriei. Dupa 3 eşecuri la rând, Nikolic şi compania au învins greu pe teren propriu CSM Bucureşti cu scorul de 86 la 84. Energia a revenit senzaţional după ce era condusa şi la 15 puncte si s-a impus gratie lui Darby si Wisseh.

Energia Rovinari – CSM București 86-84 (20-23, 20-22, 26-25, 20-14)

Energia: Janjusevic (3 puncte), Deconescu, Gliga, Darby (29), Roșu (3), Lăpuște, Steffel (11), Mocanu, Wisseh (23), Kennerly (11), Nikolic (6), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSM: Martinic (25 puncte), Morris (8), Șanta (6), Shepherd (25), Fometescu (3), Căruțașu (6), Stephen Sir (9), Stănescu, Patterson (2). Antrenor: Hristu Șapera.

Elevii lui Nikolic încercau să iasă din pasa neagră presărată cu eşecuri cu Giurgiu, Farul şi Târgu Mureş. Prima repriză contra CSM-ului a fost însă la fel de proastă. Bucureştenii au dominat copios primele 3 sferturi şi au condus şi la 15 puncte diferenţă. Magia lui Darby şi Wisseh i-a ajutat însă pe gorjeni să revină. Darby a reuşit 29 de puncte şi 10 recuperări în timp ce Wisseh a bifat 23 de puncte. Suficient ca cele 50 de puncte reuşite de Martinic şi Shepherd să fie anulate iar Energia să se impună cu 86 la 84. „E o victorie importantă pentru noi după eşecurile din ultima vreme. Era important să ne recăpătăm încrederea după meciul de la Mureş. Ne-am apărat mai bine în zonă, mai ales în ultimele 15 minute, jucătorii au comunicat bine între ei, dacă ne apărăm bine, putem şi să atacăm mai bine”, a declarat la final Slobodan Nikolic. „A fost un meci pe care l-am avut în mână şi pe care l-am pierdut în final. E normal să fim dezamăgiţi după un astfel de meci”, a spus şi antrenorul oaspeţilor, Hristu Şapera.

Vrea să amâne verdictul şi după meciul de la Craiova

Nikolic îşi propune acum să bată şi la Craiova pentru a-şi amâna demiterea. Şi asta pentru şansele la play-off au rămas foarte mici în ciuda victoriei cu CSM Bucureşti. Practic pentru a se califica în primele 8, Energia trebuie să bată tot până la final, în ciuda unui program infernal, şi să profite şi de jocul rezultatelor. Următorul meci de la Craiova va fi extrem de dificil. Craiovenii sunt marea surpriză a acestui sezon şi se află pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul CSM Oradea. „Trebuie să mergem la Craiova să câştigăm. Am jucat bine şi la Mureş dar am pierdut în ultimul minut. Cu CSM, timp de 25 de minute n-am jucat ca o echipă, dar Roşu, Steffel şi Stefan Nikolic ne-au ajutat pe final. Când CSM-ul ne conducea la 15 puncte, arătam foarte rău”, mai spune Nikolic.

3 – puncte despart Energia (locul 11) de locul 8 ocupat de CSM Bucureşti

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: