Au început înscrierile pentru examenul de bacalaureat

Înscrierile la examenul de bacalaureat au început deja, chiar dacă fuseseră fixate mai târziu. Inspectoratul a decis demararea procedurilor de înscriere ai devreme pentru că data fixată de minister coincide cu concediul fără plată al bugetarilor. Aşadar, atât elevii claselor a XII-a cât şi cei din anii anteriori care nu au obţinut diplomă de absolvent de studii medii au la dispoziţie mai puţin de o săptămână să depună cererea de înscriere la secretariatele şcolilor unde învaţă sau pe care le-au absolvit.

Examenul de bacalaureat va începe în 2010 mult mai devreme faţă de anii anteriori. „Prima probă pe care o vor susţine elevii claselor a XII-a, cea care vizează evaluarea competenţelor  la Limba şi Literatura Română, va avea loc în perioada 15-17 februarie, în luna aprilie aceştia vor susţine proba orală la informatică iar în perioada 31 mai-4 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. În perioada 28 iunie-2 iulie  vor avea loc probele scrise la Limba şi Literatura Română, Matematică şi proba obligatorie a profilului”,  susţine Camelia Bibere, inspector adjunct Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Înscrierea a început de două zile

Întrucât perioada de înscriere la examenul de bacalaureat coincide cu perioada de concediu fără plată a cadrelor didactice, directorii liceelor spun că vor fi mulţi absolvenţi care vor pierde prima sesiune a examenului. „Înscrierea a început în urmă cu două zile şi se va termina vineri, 11 decembrie. Nu a venit niciun tânăr care a terminat clasa a XII-a dar nu a promovat examenul de bacalaureat să se înscrie şi cred că va fi o problemă, aceştia neştiind când este exact perioada de înscriere vor pierde şansa de a obţine diploma de absolvent de studii medii în acest an”,  spune Aurelia Savu, directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu.

Modele de subiecte ale examenului de bacalaureat din anul 2010 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: