Au început procedurile de înregistrare a Electra la Registrul Comerţului

Cine mai avea dubii că Electra nu se va naşte până la 1 iulie, aşa cum tot anunţă actualii guvernanţi şi liderul sindical Marin Condescu, nu mai are nicio şansă să îşi vadă visul cu ochii. Visul se va adeveri doar pentru cei care de peste un deceniu speră să vadă pe piaţă o companie regională de electricitate care să reunească în cadrul său minele şi termocentralele din Oltenia, alături de alte entităţi producătoare de energie.

Condescu a confirmat ieri faptul că, de la începutul acestei săptămâni, la Registrul Comerţului au tot fost depuse documentele necesare pentru a se face modificările pentru societăţile ce vor intra în viitoarea companie. Liderul sindical spune că, astfel, înfiinţarea Electra intră în lună dreaptă şi, peste circa o lună, documentele oficiale vor fi emise oficial şi vor atesta că noua companie va exista şi va funcţiona pe piaţă. Acesta spune că statutul noii companii are prevederi exprese şi la capitolul sport, Electra urmând să se implice mai mult şi în organizarea unor sărbători religioase în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea.

„În noul statul al Electra se prevede obligativitatea ca viitoarea companie să se implice în activităţile sociale, culturale, sportive şi religioase din localităţile în care îşi desfăşoară activitatea.  Luni şi marţi au fost depuse la Registrul Comerţului hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor de modificare a statutelor.  În noul statut al companie este mult mai bine prevăzută responsabilitatea pe care Electra o are faţă de comunităţile locale, inclusiv la sărbători religioase, nu doar sportive sau culturale, cum era până acum. Procesul de fuziune al societăţilor componente se va finaliza oricum până la 1 iulie”, a dat asigurări Condescu.

Morega, nemulţumit de „sucursala” minieră

Despre Electra a vorbit ieri şi liberalul Dan Morega, deputatul nefiind foarte încântat de apariţia acestei entităţi economice pe piaţă. El l-a interpelat pe ministrul economiei Adriean Videanu, de la care a aflat că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va deveni o sucursală a Electra, nu o „divizie minieră”, aşa cum s-a tot vorbit până acum. Morega spune că doar nişte „iresponsabili” puteau fi de acord cu aşa ceva. Condescu este de altă părere. „Morega probabil nici nu ştie care e diferenţa între Divizie şi Sucursală. Prima reprezintă doar un colectiv de lucru, în timp ce cealaltă va reprezenta mult mai bine interesele minerilor şi energeticienilor, dar şi pe ale Gorjului”, a precizat Condescu, noţiunea de „divizie” neavând nicio legătură cu posibila retrogradare a echipei Pandurii în divizia secundă la fotbal.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: