Au luat bani pe ajutorul de încălzire şi acum trebuie să-i restituie

Ajutorul de încălzire pe lemne a făcut ravagii în comuna gorjeană Godineşti. După ce au dat declaraţie pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile să ia ajutor de încălzire de la primărie, aproape 90 de familii trebuie să dea banii înapoi. Primarul Gheorghe Corbeanu spune că anchetele sociale efectuate în urma distribuirii banilor au scos la iveală lucruri nebănuite.

S-au bucurat de căldură aproape toată iarna şi acum dau din colţ în colţ. Este vorba de mai multe familii din Godinești care au mințit în declarații pentru a primi ajutor de încălzire de la primărie. Primarul Gheorghe Corbeanu spune că numărul celor care beneficiau de acest drept a scăzut dramatic ca urmare a condiţiilor din noua lege. În 2010 erau 600 de beneficiari, iar în 2011 doar 90 de dosare. Mai mult, aproape toate cele 90 de familii au minţit în declaraţii ca să ia bani de încălzire.. ”Având în vedere că au fost impuse condiţii, cei din primărie i-am îndemnat pe oameni să nu mai ceară ajutor că nu o să primească și în felul acesta am avut doar 90 de dosare în 2011. Am procedat puțin împotriva lucrurilor dar asta a fost realitatea că dacă aveau drujbă sau mașină nu mai primeau ajutor”, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul din Godineşti.

Fals în declaraţii

Cei 90 de cetățeni ai comunei au susținut însă sus și tare că ei îndeplinesc condițiile. Și-au depus dosarul și au și primit câteva tranșe din bani. Anchetele sociale au scos însă la iveală că oamenii nu erau chiar așa săraci. ”Mi s-a părut o prostie să faci anchete sociale după ce dai banii la oameni dar așa a fost legea. Ei au dat semnătură pe propria răspundere că îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului de încălzire dar anchetele spun contrariul. Cei 90 au și luat banii”, a declarat primarul Corbeanu.

Dispoziţie de recuperare a banilor

Primarul este pus acum în situația de a da dispoziție de recuperare a banilor. ”Acum rezultă că trebuie să dau dispoziție de recuperare a banilor dar cei care au declarat fals vor trebui să dea explicații și pe la poliție. Nu știu exact despre ce sumă e vorba că banii s-au dat în tranșe”, a adăugat primarul Gheorghe Corbeanu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: