Au pandurii voinţă de fier ?

Cu un singur punct din primele 3 etape din retur, pandurii au nevoie disperată de o victorie în meciul din această seară cu Voinţa Sibiu. Adversarii vin şi ei la Târgu Jiu în foame mare de puncte astfel că meciul va fi unul de totul sau nimic. Grigoraş e hotărât să renunţe la gafeurul Cardoso.

Pandurii – Voinţa Sibiu, Stadionul Municipal Târgu Jiu, astăzi ora 21.30, în direct pe DigiSport

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Voiculeţ, Neagu, Nistor – Maxim, Batin, Ibeh.                    Antrenor: Petre Grigoraş.

Voinţa Sibiu: Miron – Bar, Apostol, Grigore – Bunea, Beza, Lungu, Cigan – Popa, Lukanovic, Nicola.        Antrenor: Alexandru Pelici.

Meci de care pe care !

Pandurii şi Voinţa Sibiu sunt două echipe obligate să câştige meciul din această seară. Pandurii pentru a-şi reveni din pasa proastă iar Sibiul pentru a părăsi zona nisipurilor mişcătoare. În tur, trupa lui Grigoraş a făcut unul din cele mai slabe meciuri din acest sezon şi a plecat cu un 0-0 chinuit de la Sibiu doar graţie lui Mingote. Portarul portughez nu a mai avut însă răspuns la gafele fundaşilor săi din acest start de retur. Gafe care au făcut ca pandurii să primească nu mai puţin de 6 goluri în 3 meciuri şi să acumuleze doar un punct din duelurile cu Braşov, Dinamo şi CFR Cluj. Cum ultimii doi au fost însă adversari de calibru, cel puţin pe hârtie, gorjenii speră să acumuleze puncte începând de la partida cu Voinţa Sibiu. Ar putea fi o săptămână perfectă pentru panduri care joacă vineri seara pe terenul ultimei clasate, CS Mioveni. Asta înseamnă 6 puncte care le stau la îndemână pandurilor. „Ne aşteaptă două meciuri pe care le privim de pe o situaţie catastrofală, un singur punct şi un moral foarte scăzut”, spune Grigoraş care se gândeşte deja la ce e mai rău. „După cum ne prezentăm din punct de vedere al greşelilor flagrante şi extrem de simple pe care le facem, dacă ne salvăm de la retrogradare va fi un obiectiv extraordinar de bun pentru noi, mai departe nici nu mai gândesc!”, spune îngrijorat Grigoraş, un antrenor ce se gândea chiar la cupele europene înaintea pauzei de iarnă. Ce diferenţă !

Schimbări în echipă

Aşa cum era de aşteptat, Grigoraş va renunţa la gafeurul Cardoso după cele 3 greşeli capitale din primele etape. În locul său va intra unul din tinerii Tătaru sau Rada, ultimul având cele mai mari şanse la titularizare. „O greşeală copilărească cum a făcut Cardoso se face doar la liga a cincea sau pe Copacabana, în niciun caz la Divizia A. A mai greşit şi altă dată, l-am iertat, am trecut cu vederea dar acum într-un moment extrem de favorabil nouă iarăşi s-a băgat el la fantezie şi aţi văzut ce a ieşit”, spune Grigoraş. Antrenorul va trebui să se descurce diseară şi fără căpitanul Pintilii, suspendat. Locul acestuia va fi luat de Voiculeţ, revenit după etapa de suspendare. În plus Lemnaru ar putea zbura din primul 11 după meciul foarte slab de la Cluj, caz în care tânărul Neagu ar putea apărea printre titulari iar Maxim va reveni în tridentul ofensiv alături de Ibeh şi Batin.

4 – etape consecutive fără victorie au acumulat deja pandurii, ultima victorie venind pe 12 decembrie, 5-2 cu Chiajna la Târgu Jiu

2 – victorii în ultimele 10 meciuri au pandurii în liga 1

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: