Au prejudiciat statul cu zeci de mii de lei

O firmă din Bumbeşti-Jiu a prejudiciat statul cu aproape 60.000 lei. Administratorul firmei în cauză, care se ocupa cu exploatarea, prelucrarea şi comercializarea lemnului nu a putut să justifice comisarilor Gărzii Financiare  lipsa mai multor avize de însoţire a materialului lemnos. „Cum avizele de însoţire în cauză nu au fost declarate pierdute şi nu au fost anulate, iar acestea poartă numere de înseriere aferente mai multor carnete tipărite şi se referă la perioade diferite, august-decembrie 2010, s-a dovedit că aceste avize au fost în realitate emise de firma în cauză către diverşi beneficiari, dar nu s-au mai înregistrat în evidenţele contabile”, spune Ion Pupăzan, adjunctul Gărzii Financiare Gorj. Ca urmare, veniturile societăţii s-au redus cu 150.000 lei. Actul de control a fost înaintat organelor de cercetare penală.

(A.A.)

Alte ştiri pe scurt:

Tranzacţii prin firme-fantomă

Tranzacţii de peste 300.000 lei au fost descoperite de comisarii Gărzii Financiare Gorj,  în numele unei firme din Târgu Jiu, dar care nu funcţionează la sediul social declarat. Operaţiunile economice sutelor de mii erau încheiate în judeţul Dolj, fără să fie contabilizate şi declarate organelor fiscale. Aferent acestor tranzacţii nedeclarate firma a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproape 50.000 lei, fapt pentru care au fost sesizate organele de cercetare penală.

(A.A.)

Închise pentru că nu utilizau case de marcat

Nu au folosit aparatele de marcat din dotare şi s-au ales cu amenzi de până la 10.000 lei. Comisarii Gărzii Financiare Gorj continuă acţiunile de verificare a societăţilor ce vizează dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. Mai mult decât atât, pentru trei societăţi care nu aveau în dotare aparate de marcat electronice fiscale s-a dispus sistarea activităţii până la intrarea în legalitate.

(A.A.)

Amenzi de 4800 lei aplicate de veterinari

Inspectorii sanitar-veterinari au sancţionat o unitate alimentară şi o unitate de fabricarea pâinii din Ţânţăreni, o fermă de bovine din Scoarţa, o brutărie din Motru, 1 cafe-bar şi un magazin alimentar din Târgu Jiu. Neregulile depistate au constat în nerespectarea condiţiilor sanitar-veterinare privind depozitarea alimentelor şi încălcarea normelor de creştere a animalelor. Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 4800 lei. (D.M.)    

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: