Au pus asfalt peste limitatoarele de viteză

Localnicii care locuiesc în apropiere de Piaţa Mică, din Târgu Jiu, sunt foc şi pară pe autorităţi. Oamenii s-au trezit că le sunt asfaltate străzile din cartier, dar muncitorii au prins în asfalt limitatoarele de viteză instalate în zonă de puţin timp. Municipalitatea susţine că nu este nimic greşit şi că relantoarele vor fi îndepărtate şi asfaltat pe sub ele, chiar dacă cele mai multe sunt deja lipite de stratul nou de asfalt.

Lucrările se desfăşoară de câteva zile pe strada Gheorghe Bărboi din Târgu Jiu. O sesizare a ajuns şi la primărie după ce au văzut oamenii cum se lucrează. „Este bătaie de joc! Au pus limitatoarele acum două săptămâni. Am făcut două adrese la primărie. Am trimis şi poze. Îşi bat joc de noi! Putea să spună că au de făcut lucrări, le puteau desface şi le puneau apoi”, a spus Valentin Peptenatu, localnic în zonă. „Nu cred că va rezista prea mult asfaltul. Gândiţi-vă cum e asfaltul când e turnat. Are cam la 150 de grade. Păi dacă îl pui pe plasticul ăla, distrugi limitatorul şi evident că apoi vor apărea gropi”, a spus un şofer.

Oamenii se tem că lucrarea nu va dura prea mult din această cauză. „Eu nu cunosc cum se fac lucrările de genul acesta, dar nu trebuie să fii specialist ca să îţi dai seama că limitatoarele astea ar fi trebuit ridicate, pus asfaltul şi apoi montate ele iar. Aşa noi am pus asfaltul până lângă ele sau peste ele şi apoi trec maşinile, utilajele, se tasează până se sparge limitatorul şi se fac gropi. Nu ştiu dacă va avea viaţă lungă strada şi ne-am bucurat degeaba că ne asfaltează dacă le fac de mântuială pe toate”, a spus o femeie care locuieşte în cartierul unde se fac lucrările.

Romanescu: Relantoarele vor fi ridicate

De partea cealaltă, primarul Marcel Romanescu a declarat că nu este nimic greşit. Limitatoarele vor fi ridicate şi se va asfalta şi sub ele, a transmis edilul municipiului Târgu Jiu: „Este o lucrare de reparaţii pe care o face Edilitara. E adevărat, e vorba de relantoarele puse în cartier şi, de la început, ştiam de faptul că relantoarele ulterior vor fi ridicate. Sub relantoare se va pune un covor asfaltic, după care se vor pune în aceeaşi poziţie. Solicitarea pentru relantoare a fost făcută de asociaţia de proprietari. Noi le-am montat înainte de a ne apuca de lucrări, cu ceva timp, ulterior, după ce s-au făcut aceste lucrări, vor fi ridicate. Nu afectează în niciun fel aceste relantoare. Ele au fost instalate iniţial şi apoi frezat. A urmat apoi o altă lucrare de frezare lângă relantoare. Ele se desfac şi se instalează pe aceeaşi poziţie, dar după ce se amenajează zona în integralitate”.

Galerie foto


Vizualizări: 2,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: