Au renuntat la Consiliul Judetean: Borcan vrea deputat, iar Vârjan preferă pensia

Marius Borcan şi Dorin Vârjan au renunţat la câte un mandat de consilier judeţean pentru următorii patru ani. Dacă Borcan visează la un post de deputat, Vârjan nu pare dispus să renunţe la pensie în schimbul remuneraţiei de consilier.

Conservatorul Marius Borcan şi liberalul Dorin Vârjan au demisionat din Consiliul Judeţean înainte de validarea mandatelor. Cei doi se aflau pe poziţii eligibile după demisiile celor patru uselişti. “Pe lângă demisiile celor şase persoane aflate în incompatibilitate, la Consiliul Judeţean am înregistrat şi două cereri de renunţare la mandate înainte de validare. Este vorba despre Marius Borcan şi Dorin Vârjan, ambii de la USL. Ca atare, se impune validarea mandatelor de consilieri judeţeni ale următorilor membri supleanţi din listele partidelor politice respective”, a declarat Zoica Zamfirescu, secretarul general al Consiliul Judeţean Gorj.

Borcan vrea deputat

Nu e un secret faptul că şeful conservatorilor aspiră la un mandat de deputat, existând posibilitatea ca acesta să fie principalul motiv pentru care a renunţat la funcţia de consilier judeţean. “Deja am făcut o solicitare către conducerea centrală a PC-ului. Am solicitat un Colegiu pentru Camera Deputaţilor şi mă voi zbate pentru acest lucru. Mi-aş dori să intru într-o astfel de luptă, dar mai întâi trebuie să obţinem postul”, a declarat Marius Borcan. La rândul său, liberalul Dorin  Vârjan a precizat că are o pensie frumoasă care nu-i permite cumulul de funcţii. “Am considerat că este mai bine să mă retrag şi să vină următorul de pe listă. Nu am discutat cu Borcan, fiecare dintre noi luând aceste decizii separat. În plus, am o pensie destul de bună care nu-mi permite să merg pe cumul de funcţii”, spune Vârjan.   

ŞANSĂ

După ce cei doi, Borcan şi Vârjan, au renunţat la posturile de consilier, în Consiliul Judeţean ar putea veni liberalul Pantelimon Manta.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: