Un an de închisoare pentru un șofer care și-a făcut ambiția cu polițiștii

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, după un scandal făcut în fața polițiștilor de la rutieră. Sentința pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu la jumătatea lunii decembrie este cu apel.

Șoferul, inginer de meserie, a fost oprit în trafic în dimineața de 31 mai 2019, pentru că nu purta centura de siguranță. A refuzat însă să se legitimeze și să prezinte actele mașinii. Pentru că avea o atitudine recalcitrantă, polițiștii i-au cerut să sufle în etilotest, ceea ce șoferul a refuzat. A mers însă la spital pentru recoltarea de probe biologice, dar ajuns acolo a refuzat din nou. A spus că acceptă să fie testat pentru consumul de droguri, pentru că unul din agenți i-ar fi zis că se poartă ca un drogat, dar nu pentru alcool.

Referitor la acest aspect, șoferul a mai spus în fața procurorului: „mi-au solicitat să fiu testat cu aparatul etilotest, însă am refuzat pe motiv că nu am încredere în corectitudinea celor doi agenți”. Interesant este că șoferul nu emana halenă alcoolică, după cum au spus cadrele medicale citate ca martor. Mai mult, acesta a fost după puțin timp la mai multe clinici private, dar și la spital pentru a i se recolta probe de sânge și a demonstra că nu a fost beat. La spital a fost refuzat, având în vedere că procedura prelevării probelor biologice se face la solicitarea și în prezența agenților de poliție rutieră, iar infracțiunea de sustragere de la recoltarea probelor biologice, fiind o infracțiune instantanee, se consumase în momentul în care bărbatul a refuzat recoltarea cu ocazia prezentării sale la unitatea medicală de către organele de poliție.

De altfel, pe parcursul urmării penale, inculpatul s-a contrazis în declarații, susținând inițial că a refuzat să îi fie recoltate mostre biologice în prezența organelor de poliție pe motiv că „leșină”, iar ulterior a afirmat că în aceeași zi, după ce a părăsit sediul poliției, s-a deplasat din proprie inițiativă, la diverse clinici private, SML Gorj și Secția UPU a Spitalului Județean de Urgență pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Șoferul și-a explicat supărarea prin faptul că un polițist i-ar fi spus că este drogat de conduce așa, ceea ce pentru el a fost “o gravă acuzație de lezare a onoarei și prestigiului uman, fiind adusă în public de o autoritate publică, care l-a scos din comportamentul obișnuit”. (A.A.)

Vizualizări: 67,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: