Au revenit cu energie !

Energia Pandurii se pregătește din nou în efectiv complet. Andrieș are toți jucătorii la pregătiri după ce timp de 3 săptămâni, unii au fost plecați la loturile naționale. Păiuș și Asoltanei au jucat pentru România în trofeul Carpați dar și în meciurile cu Luxemburg din preliminariile Mondialului din 2013.

Handbaliştii Energiei ”şomează” de aproape o lună de zile. Atât a trecut de la ultimul meci oficial al trupei lui Andrieş. Antrenorul e bucuros acum că are din nou tot lotul la dispoziţie și caută victorii atât în campionat cât și în dubla din Cupa Cupelor care se apropie vertiginos.

Au marcat la națională

Jucătorii convocaţi la lotul naţional au revenit la pregătirile Energiei. Andrei Păiuş a marcat 2 goluri în meciul câştigat cu Luxemburg, scor 26 la 22 la Piatra Neamţ. În tur, în Luxemburg, tricolorii câştigaseră mai lejer, cu 35 la 20 iar Alex  Asoltanei a reuşit şi el un gol. ”A fost bine la națională, un pic de emoții că am fost la debut dar a fost bine. Sper să mai revin acolo prin muncă și prin jocurile mele, cred că orice jucător își dorește asta. Revenirea la Energia sper să fie de bun augur iar împreună cu colegii să facem lucruri la fel de bune ca până acum”, spune Păiuș, interul care parcă a renăscut în acest sezon. ”Energia continuă să dea jucători la națională și în convocările trecute și acum. Eu zic că au fost alegeri bune și jucătorii și-au făcut treaba pentru echipa națională. Cred că n-am făcut o treabă rea acolo și voi chemat și la următoarele convocări. Dacă nu, asta e, eu continui să muncesc și să-mi ajut echipa. Am plecat cu moral bun și tot așa m-am și întors. Am avut evoluții bune la club și faptul că am fost și chemat la națională îmi dă un moral foarte bun și sper ca să continuăm ca echipă ce am început”, spune și Asoltanei, extrema adusă să-l înlocuiască pe Florea. ”Putem spune că sunt bucuros că de câteva zile am întreaga echipă la antrenamente. Urmează un meci foarte greu pentru noi la Turda. Păcat că s-a întrerupt campionatul pentru o lună de zile că altfel aveam continuitate și rezultatele și prestația noastră era alta. Acum venim după pauză și am avut doar 5,6 maxim 8 jucători la antrenamente și e greu să pregătești un joc de asemenea manieră”, e și părerea antrenorului, Liviu Andrieș.

Au rezolvat-o ca între bărbați

Păiuş s-a convins că Vasile Stângă nu are nimic cu el. Deşi Păiuş lustruia banca de rezerve în perioada în care fostul selecţioner antrena la Tg Jiu, acum lucrurile s-au schimbat. Stângă l-a chemat pe Păiuş pentru dubla din preliminariile Modialului din 2013 cu Luxemburg iar Păiuş a contribuit cu 2 goluri la victoria din meciul retur cu 26 la 22. ”Nu mă așteptam să fiu chemat, a fost o surpriză plăcută. Ne-am salutat, ne-am respectat, asta ar trebui să fie relația antrenor-jucător. Nu a fost niciun moment tensionat între noi. Dacă eu n-am mai fost la Tg Jiu în viziunea dânsului, nu cred că a fost mare bai ca să zic așa. Ca între bărbăți nici nu trebuia să-mi explice de ce m-a chemat acum, păi ce facem, suntem la PoveȘtiri- Nu, nu. M-am prezentat acolo, m-am antrenat, ne-a spus ce avem de făcut și atâta tot. Nu am stat la vreo cafea de vorbă, nu se pune problema. Îmi place să cred că am fost chemat pentru calitățile mele și am încercat să dau totul”, a explicat Păiuș.

Campionatul prioritar, apoi Europa

Gorjenii se bat din greu să urce în clasament, acolo unde ocupă locul 3 după 7 etape. Campionatul e astfel prioritar pentru elevii lui Andrieș care așteaptă însă cu nerăbdare și dubla cu italienii de la Noci din Cupa Cupelor. Asoltanei face o declarație interesantă. ”Sincer n-am vorbit încă cu colegii sau cu cei din conducere despre meciurile din cupele europene pentru că ne-am concentrat pe campionat, care e prioritar. Acum când vor veni și meciurile din Europa vom vedea dacă ele sunt importante pentru noi sau vom face doar act de prezență. Nu știu care e politica aici la club, dacă contează calificarea sau doar punctele din campionat. Pentru mine contează toate meciurile, să le câștigăm, să adunăm cât mai multe puncte în campionat și să mergem cât mai mult în cupele europene”, spune Asoltanei care a sosit în vară la Energia de la Baia Mare. ”Pentru moment prioritar este campionatul, luăm meci după meci. Urmează Turda apoi Steaua și abia apoi dubla cu Noci. I-am vizionat pe italieni, avem informații despre ei, eu zic că a fost o tragere bună pentru noi și avem șanse să trecem în turul următor. Ar fi o premieră pentru Târgu Jiu și ne-o dorim cu toții, atât noi cât și jucătorii. Nu contează că va fi o dublă victorie sau un egal și o victorie la un gol, important e să ne calificăm”, e convins antrenorul Andrieș.

”Ar fi foarte bine pentru echipa noastră să avem jucători mai mulți la națională. Și pentru mine ar fi bine dar la antrenamente nu mă avantajează acest lucru pentru că rămân cu foarte puțini jucători și nu e bine. Dar din punct de vedere al performanțelor și al prestigiului jucătorilor este ok.”

Liviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: