Au semnat contractul pentru studiile care presupun reabilitarea Prefecturii

A fost semnat contractul pentru realizarea studiilor care presupun reabilitarea Prefecturii Județului Gorj. Această etapă va dura maxim 150 de zile, urmând ca după finalizare să se demareze procedura de licitație.

”Reabilitarea Palatului Administrativ al județului Gorj. Cu toții știm că este o clădire emblematică a municipiului Târgu Jiu, inaugurată în 1907, în prezența prințului moștenitor Ferdinand I. De când am preluat funcția de prefect al județului Gorj, la sfârșitul lunii mai 2023, aceasta a fost pe lista de priorități. La nici două, trei zile după ce am preluat acest mandat, am avut discuții cu conducerea CNI, a Ministerului Dezvoltării, pentru că aceasta părea sa fie soluția cea mai bună, astfel încât, cu bani guvernamentali, Compania Națională de Investiții să preia acest monument și să îl reabiliteze. Am făcut toți acești pași, într-adevăr lucrurile au durat mai mult decât ne-am fi așteptat și ne-am fi dorit, dar partea bună e că lucrurile merg înainte. Săptămâna trecută, împreună cu ministrul Dezvoltării, am participat la semnarea contractului dintre CNI și firma furnizoare a serviciilor de realizare a studiilor, a expertizei și a studiului DALI pentru această clădire de patrimoniu. Asta înseamnă că intrăm în linie deaptă. După finalizarea acestei etape care va dura 150 de zile maxim, vom afla care este stadiul actual, realist, al clădirii în urma cutremurelor și care este bugetul pentru reabilitare, astfel încăt să putem demara licitația pentru identificarea constructorului, lucru pe care tot CNI a promis că și-l asumă”, a transmis Iulian Popescu, prefectul județului Gorj, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lângă reabilitarea spațiilor deteriorate în urma cutremurelor, va fi amenajată mansarda Palatului Administrativ: ”Ce este nou este că atunci când reprezentanții firmei vor veni aici la Târgu Jiu, voi avea o discuție cu aceștia și voi ține foarte mult la a le da ca și obiective să facă mansarda corpului vechi din Palatul Admiistrativ să fie utilizabilă și să găsească o soluție tehnică, astfel încât Turnul cu Ceas să poată să fie vizitat de către cetățeni”, a mai spus Iulian Popescu.

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: