Primăria Târgu Jiu i-a dat 9,50 directorului care a abandonat opere de artă în depozite și în curte

Principalul eveniment al Centrului de Promovare și Documentare “Constantin Brâncuși” este tabăra de sculptură, însă aceasta lasă în urmă zeci de sculpturi care nu mai sunt amplasate nicăieri, fiind ținute aruncate prin curtea instituției sau depozitate oriunde. De exemplu, toate operele rezultate anul trecut zac și acum în depozitul Primăriei Pestisani. Altele sunt înșirate în curtea centrului, din zona Debarcader. Cu toate acestea, în luna martie, Adrian Bândea a fost evaluat de Primăria Târgu Jiu, după un an de management, și a primit nota 9,50.

Tabăra de sculptură organizată de Centrul de Promovare și Documentare “Constantin Brâncuși” ar trebui să fie emblema promovării artei și a respectului pentru moștenirea culturală. Cu toate acestea, realitatea arată că Primăria Târgu Jiu și conducerea instituției de cultură nu numai că demonstrează lipsă de planificare și capacitate de organizare, dar și ignoranță crasă față de numele pe care îl poartă instituția în sine. La toate acestea se adaugă o cheltuire proastă a banilor publici.

Acest eveniment atrage an de an sculptori talentați, care, inspirați de geniul lui Brâncuși, trebuie să creeze opere de artă. Dar odată ce tabăra se încheie, destinul acestor opere de artă este în cel mai bun caz incert și în cel mai rău caz uitat. Zeci de sculpturi sunt lăsate în paragină, aruncate în diverse locuri sau stocate fără niciun respect în curtea instituției.anterior, aceste opere erau in Parcul de la Debarcader de unde au fost luate pentru a putea fi puse in noul parc de la Narcise. 

Este de neconceput ca operele rezultate din tabăra de anul trecut să fie tratate ca niște obiecte fără valoare. Ele sunt și acum în depozitul Primăriei Pestisani, care a găzduit tabăra.

Alte sculpturi, din edițiile trecute, stau aruncate prin curtea instituției din zona Debarcader. Sculpturile din edițiile anterioare le vedeți amplasate în oraș, dar sunt înnegrite de vreme ori pline de mușchi.

Directorul Centrului, Adrian Bandea, nu numai că nu a reușit să găsească o soluție pentru valorificarea acestor opere, dar a și eșuat lamentabil în a obține sprijin din partea autorităților locale. Propunerea sa de a amplasa aceste lucrări în noul parc de la Narcise a fost respinsă pe motiv că ar distruge parcul.

Iar pentru activitatea sa inexistentă, ba chiar dăunătoare, el a fost notat de primărie cu 9,50 la evaluarea pentru anul 2023.
 
 

 

Galerie foto


Vizualizări: 3,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: