Au venit permisele de pescuit

Permisele pentru pescuit sportiv emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) au ajuns la Gorj. Astfel, cei care şi-au plătit cotizaţia anuală se pot prezenta să ridice permisele. Există şi o veste proastă pentru iubitorii acestui sport. Începând cu data de 5 aprilie, timp de 60 de zile, pescuitul în apele colinare şi de şes va fi interzis întrucât va fi perioadă de prohibiţie.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj pune la dispoziţia gorjenilor peste 3.000 de premise de pescuit sportiv. Pensionarii şi cei care suferă de un handicap primesc gratuit premisele de pescuit, studenţii şi elevii trebuie să plătească pentru un permis 10 lei iar pentru cei care nu se încadrează în aceste două categorii preţul unui permis  este de 30 de lei, pe lângă aceşti bani cu toţii trebuie să achite o taxă anuală de 50 de lei. „Avem în jur de 3.000 de premise dar dacă vor fi mai multe solicitări nu va fi problemă vom cere o suplimentare”, a spus Nicolae Tonca, şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj (AJVPS) Gorj. Cei nerăbdători să pescuiască s-au prezentat să-şi ridice permisele imediat cum au aflat că au sosit. „Am venit să ridic permisul de pescuit, în timpul liber mai ies pe baltă. Păcat că perioada de prohibiţie va fi luna viitoare nici nu vom avea timp să ne facem damblaua, dacă nu se încălzeşte nu vom putea merge la pescuit”, a spus un pescar.

Pescarii vor avea la dispoziţie doar câteva săptămâni să pescuiască întrucât începe perioada de prohibiţie. „În data de cinci aprilie va începe perioada de prohibiţie care va ţine două luni. Se poate pescui în această perioadă doar ştiucă întrucât perioada de prohibiţie pentru această specie a început luna trecută şi se încheie la 31 martie”, a precizat Nicolae Tonca, şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj (AJVPS) Gorj. Cei care pescuiesc în perioada de prohibiţie riscă să primească o amendă  de până la 10.000 de lei.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: