Aur european pentru gimnasta din Bustuchin

Gimnasta Andreea Munteanu a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier. Andreea a concurat şi în finala de la sol, unde exerciţiul a avut un grad redus de dificultate şi nu i-a permis să ajungă pe podium.

Andreea Munteanu a fost notată la bârnă cu 14,366, cu care a obţinut medalia de aur. Pe podium au mai urcat Rebecca Downie (Marea Britanie, 14,300, medalie de argint) şi Claire Martin (Franţa, 14,200, medalie de bronz). Este cea mai mare performanţă de până acum a gimnastei din localitatea gorjeană Bustuchin. Specialiştii spun că aurul olimpic ar putea să o deblocheze psihic pe Andreea, să o convingă să lucreze la toate cele patru aparate, ceea ce ar face să fie de mai mare folos echipei la campionatele viitoare.

Medalie şi la băieţi

Gimnastul Marius Berbecar a câştigat, duminică, medalia de argint, în finală la paralele, în timp ce Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier.

Marius Berbecar a intrat al doilea în finală, fiind notat cu 15,300, cu care a cucerit medalia de argint, la egalitate cu Christian Baumann (Elveţia). La rândul său, Andrei Muntean a fost penultimul pe lista de start, iar în urma evoluţiei sale a primit nota 15,133, cu care s-a clasat pe locul 5.

Medalia de aur a fost cucerită de Oleg Verniaiev (Ucraina, 15,866), iar medalia de bronz nu s-a mai acordat.

România a cucerit o medalie europeană la paralele masculin după 28 de ani.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: