Gorjeanca Andreea Munteanu în finalele de la bârnă şi sol

Andreea Munteanu, gimnasta de aur din Bustuchin, s-a calificat în două finale pe aparate la Campionatele Europene de la Montpelliere. Gorjeanca va concura  duminică la sol şi bârnă, iar colegele sale Diana Bulimar şi Laura Jurcă s-au calificat în finală la individual compus. Gimnasta a fost felicitată de primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

Andreea a fost inclusă în lotul naţional în locul Larisei Iordache, care a fost retrasă de federaţie de pe lista participantelor după ce a primit încă două săptămâni de pauză din cauza unei inflamaţii la gleznă.

Campionatele Europene de gimnastică sunt programate în perioada 13-19 aprilie. În urma competiţiei desfăşurate miercuri la Montpelliere, Diana Bulimar şi Laura Jurcă s-au calificat în finala de le individual compus, în timp ce Andreea Munteanu a prins finalele de la bârnă şi sol. Andreea Munteanu a avut a patra notă la bârnă (14,233), devansată de Harenkova (15,033), britanica Rebecca Downie (14,366) şi de germanca Schaefer (14,333). Andreea Iridon are a noua notă (14,100) şi este prima rezervă în finală. Bulimar s-a clasat doar a 14-a (13,700), iar Jurcă pe 39 (12,466).

La sol, Andreea Munteanu a prins in extremis finala, cu a opta notă (13,800), la fel ca şi olandeza Thorsdottir - prima rezervă. Jurcă este a 11-a (13,666) şi va fi a treia rezervă. Bulimar s-a clasat doar a 23-a (13,066). Finala la individual compus va avea loc vineri, iar finalele pe aparate sunt programate sâmbătă şi duminică.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: