Aur la Geneva pentru inventatorii Hidroelectrica Tg Jiu

Specialiştii  Hidroelectrica Târgu Jiu au primit medalia de aur la salonul internaţional de invenţii de la Geneva.

Fostul şef al sucursalei, Ion Tiriplică, şi colaboratoarea sa Simona Greta Nemţoiu, s-au întors acasă cu diploma care le atestă importanţa descoperirii făcute de ei, împreună cu alţi doi colegi de la Porţile de Fier. Instalaţia autonomă de ungere le-a adus acestora medalia de aur, după o serie de alte reuşite obţinute în trecut, inclusiv anul trecut.

Tiriplică şi echipa sa au mai obţinut aur sau argint la diferite alte competiţii, fiind obişnuiţi cu premiile internaţionale. În anul 2008, invenţia “Instalaţie pneumohidraulică de acţionare a servomotoarelor aparatului director şi paletelor rotorului turbinei Kaplan şi Francis cu automat programabil” a fost premiată cu două medalii de argint la Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva şi la Salonul Mondial de Inovaţii, Cercetări şi noi Tehnologii de la Bruxelles şi a primit premiul special din partea Asociaţiei Poloneze a Inventatorilor.

Instalaţia premiată acum la Geneva reprezintă un sistem inovator automatizat  de ungere al arborelui de la vana sferică  şi se află în funcţiune la centrala hidroelectrică Clocotiş din cadrul Sucursalei Hidrocentrale Târgu-Jiu. Astfel, funcţiile de comandă sunt asigurate de un automat programabil, nefiind necesară intervenţia personalului de exploatare.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: