Dan Vîlceanu cere încetarea mandatului lui Călinoiu

Liberalii au cerut prefectului Gheorghe Paraschivu să emită ordinul de încetare a mandatului lui Ion Călinoiu. Liderii PNL Gorj au trimis o adresă Instituţiei Prefectului prin care solicită respectarea legii. Prefectul spune că va trimite un răspuns după ce va primi noi clarificări din partea ANI. Liberalii ameninţă că, în condiţiile în care se tergiversează, vor face interpelări la primul ministru şi la ministrul de Interne. „Noi respectăm legea, dar trebuie să aşteptăm un punct de vedere de la ANI pentru că ANI este instituţia care stabileşte incompatibilităţile”, a fost răspunsul prefectului.


Reporter: Aţi trimis o adresă prefecturii pentru a cere încetarea mandatului lui Ion Călinoiu. Care sunt motivele?
Dan Vîlceanu: Am cerut Instituţiei Prefectului să dispună încetarea mandatului lui Ion Călinoiu, având în vedere faptul că cererea sau contestaţia pe care dânsul a făcut-o la raportul ANI a fost anulată ca fiind netimbrată, iar a doua solicitare a venit tardiv. Domnul Călinoiu nu a depus în 15 zile o contestaţie validă, iar acum este abuziv în funcţie. Din punctul nostru de vedere, domnul prefect trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului.
Rep.: Prefectura aşteaptă noi precizări de la ANI...
D.V.: Eu sper că numele de Ion Călinoiu nu-l va opri pe domnul prefect să respecte legea. Cred, de asemenea, că nu trebuie ca o altă instituţie să-i spună domnului prefect ce are de făcut, în speţă ANI. Nu cred că domnul prefect trebuie să aştepte să-i spună ANI că trebuie să respecte legea.
Rep.: Ce veţi face dacă prefectul nu va emite acest ordin?
D.V.: În cazul în care domnul prefect nu va emite ordinul, am discutat cu domnul senator, Tudor Barbu, să facem şi o interpelare primului ministru şi ministrului de Interne, Tobă. De asemenea vreau să vă spun, de pe acum, că dacă această chestiune va fi tergiversată în continuare, în momentul în care se vor depune listele de candidaturi, dacă Ion Călinoiu va fi pe acele liste, vom contesta la Biroul Electoral Judeţean prezenţa domnului Călinoiu pe liste.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: