Aurolacii

Florin Cârciumaru a făcut o gafă impardonabilă atunci când a spus că Dan Diaconescu este înconjurat numai de aurolaci şi oameni de cea mai joasă speţă. Că sunt mulţi tineri crescuţi prin casele de copii pe lângă DD, bucuroşi că are cineva nevoie şi de ei, că sunt şi câţiva dubioşi sau cel puţin aşa par, este cât se poate de real. Dar a spune că este înconjurat numai de aurolaci e ca şi cum cineva ar spune despre Cârciumaru că este înconjurat numai de corupţi, doar pentru că în PSD genul acesta de persoane nu a lipsit niciodată. Lângă Dan Diaconescu sunt şi mulţi oameni cu probleme reale, care nu şi-au găsit rezolvarea. Oameni care se judecă pentru pământ de 20 de ani, oameni care au rămas şomeri, oameni bolnavi, gorjeni trataţi de sus de birocraţi şi aşa mai departe. Oameni care şi-au pierdut încrederea în autorităţi şi fronda lui Dan Diaconescu le dă curaj.

Este foarte probabil ca Dan Diaconescu să aibă mii de voturi la alegerile din 9 decembrie. Toate voturi din Târgu Jiu, oraş condus de un primar care a avut imprudenţa de a-i cataloga drept aurolaci. Sigur că e supărător să auzi seară de seară la televizor că eşti ciocoi. Mai ales dacă te-ai obişnuit cu un tratament blând din partea presei. Dar tocmai pentru că este primar, Florin Cârciumaru trebuie să se ridice la înălţimea funcţiei, nu să folosească un limbaj demn de… oameni de joasă speţă.

Dan Diaconescu şi PP-DD au crescut în Gorj pe greşelile de strategie ale USL. Faptul că aproape toată media centrală şi locală a ignorat două săptămâni prezenţa lui Dan Diaconescu la Gorj i-a picat acestuia numai bine. Având OTV-ul, a reuşit să-i facă pe curioşi să apese butonul telecomenzii şi să afle informaţii dintr-o singură sursă, deloc independentă. Târgujienii au aflat astfel de tot felul de abuzuri şi interdicţii puse de autorităţile locale lui Diaconescu, iar replicile celor acuzaţi s-au lăsat aşteptate două săptămâni. Prea mult! L-au ignorat pe DD când era mic în sondaje şi îl bagă în seamă acum, când li s-a făcut frică de el. Pentru că doar frica de înfrângere îi face pe oamenii lui Ponta să apeleze la tertipuri mizerabile, cum ar fi acela de a interzice spectacole, de a ancheta şi amenda toţi amărâţii ăia care sunt pe lângă Dan Diaconescu. Faptul că oameni ai legii se implică în jocuri murdare este îngrijorător şi astfel de comportamente nu vor rămâne nepedepsite.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: