Austriecii, sprijiniţi să facă fabrică de tricotaje la Mătăsari

O firmă din Austria și-a arătat încă de anul trecut intenția de a investi la Mătăsari. Autoritățile locale au venit în sprijinul investitorilor cu tot ce le-a stat în putință din dorința de a reduce numărul de șomeri din localitate. Primăria le-a pus la dispoziție un spațiu unde firma să se poată organiza, iar când va demara investiția la Mătăsari autoritățile locale vor vinde investitorilor un bloc nelocuit. Singura condiție pusă de autorități este aceea ca angajații să fie exclusiv din Mătăsari.

Firma străină a luat legătura cu autoritățile din Mătăsari aproximativ acum un an, mai exact în timpul campaniei electorale. Investitorii s-au arătat interesați să construiască aici o fabrică de tricotaje și au luat atunci o parte din avizele necesare. Autoritățile locale au pus la dispoziția străinilor și un spațiu unde să se organizeze, urmând ca apoi să le vândă un bloc cu patru etaje dezafectat, care nu are geamuri, nu a fost finalizat și niciodată locuit.

Firma respectivă avea în plan și construirea mai multor locuințe la ultimele două nivele. Nici până în acest moment investitorii nu au dat drumul la afacere, însă au ținut în permanență legătura cu autoritățile locale din Mătăsari. „Noi i-am sprijinit cu tot ce am putut. Le-am pus la dispoziție un spațiu pentru firmă și îi așteptăm. Singura condiție a fost să angajeze oamenii din Mătăsari. Am mai luat legătura cu ei și din câte am înțeles au ceva lucrări la Constanța, iar apoi vor veni la noi. Să sperăm că se va concretiza ceva”, a declarat Gheorghe Gașpar.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: