Autorităţile de la Săcelu pregătesc deschiderea sezonului estival

Bazinele din Staţiunea Săcelu vor deveni funcţionale în aproximativ o săptămână. Autorităţile locale au început pregătirile pentru deschiderea sezonului estival. Tot mai mulţi comercianţi solicită spaţii în apropierea bazei de tratament. Potrivit primarului Florin Jurebie, în zona respectivă, nu se va mai desfăşura decât comerţ organizat, motiv pentru care vor fi amplasate 10 căsuţe şi va fi amenajată o minipiaţă agroalimentară.

Autorităţile locale de la Săcelu au început pregătirile pentru deschiderea sezonului estival. Potrivit primarului Florin Jurebie, staţiunea îşi va deschide porţile pentru turişti în jurul datei de 10 iunie. Deşi tot mai mulţi comercianţii solicită spaţii în zona centrală, edilul local spune că, începând cu acest an, nu se va mai permite vânzarea produselor la corturi şi tarabe. Pentru a fi posibilă desfăşurarea unui comerţ organizat, Primăria Săcelu a achiziţionat 10 căsuţe ce urmează a fi amplasate în aceste zile.

Pentru o căsuţă chiria lunară se ridică la suma de 400 de lei. „În zona centrală a Staţiunii Săcelu nu se va mai desfăşura decât comerţ organizat. În acest sens, printr-o hotărâre a Consiliului Local, am achiziţionat 10 căsuţe pe care le vom pune la dispoziţia comercianţilor. Căsuţele vor fi amplasate începând de miercuri întrucât se estimează că sezonul estival se va deschide în jurul datei de 10 iunie. Chiria pentru o căsuţă este de 400 de lei/lună”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

Autorităţile locale intenţionează să suplimenteze numărul căsuţelor întrucât solicitările cresc de la o zi la alta. „Avem mult mai multe cereri din partea comercianţilor decât ne aşteptam. În orice caz, vor avea prioritate agenţii economici din comună. În condiţiile în care numărul solicitărilor va continua să crească, intenţionăm să mai comandăm câteva căsuţe”, a menţionat Florin Jurebie.

Piaţa agroalimentară şi parcări cu plată

Nici localnicii din Săcelu nu vor mai fi lăsaţi să vândă fructe şi legume pe marginea drumului. Cu toate acestea, oamenii îşi vor putea valorifica produsele într-o minipiaţă agroalimentară care va deveni funcţională tot în această perioadă. „Vom amenaja o minipiaţă agroalimentară cu 6-7 măsuţe, unde oamenii vor putea vinde atât produse lactate, cât şi fructe şi legume”, a menţionat primarul Jurebie. De asemenea, începând cu acest sezon estival, în Staţiunea Săcelu vor fi amenajate parcări cu plată. „Am anulat taxa de intrare în staţiune percepută anii trecuţi, însă intenţionăm să aducem bani la bugetul local prin alte metode. Vrem să amenajăm nişte parcări cu plată, unde taxele vor fi mult mai mici decât în Târgu Jiu sau în alte oraşe din judeţ. Ne-am gândit să percepem o taxă de parcare de 1 leu/oră”, a declarat Florin Jurebie.

Izvorul „Căciulata” revitalizat

Turiştii care vor veni în acest an în Staţiunea Săcelu şi vor dori să meargă la izvorul cu „apă căciulată” vor avea posibilitatea să se odihnească, la umbră, în foişor. „Intenţionăm să revitalizăm izvorul Căciulata, indicat pentru cură internă în cazul bolilor de stomac. Am înlocuit acoperişul foişorului şi intenţionăm să punem băncuţe pentru ca oamenii să aibă posibilitatea să se odihnească după un traseu parcurs prin pădure. Pe viitor, vreau să iluminăm tot traseul şi să punem balustrade pe ambele părţi. Cu alte cuvinte, intenţionăm să punem în valoare tot ce avem frumos şi benefic pentru sănătate, în Staţiunea Săcelu, singura staţiune recunoscută în judeţul Gorj”, a declarat primarul Florin Jurebie.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: