Autorităţile din Gorj cer celor din Hunedoara să nu mai polueze Jiul

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au cerut sprijinul Instituţiei Prefectului pentru a organiza o întâlnire cu autorităţile din Hunedoara, motivul fiind poluarea râului Jiu. Ca de fiecare dată după ploi, gunoaiele de la Petroşani sunt aduse în lacul de acumulare din zona ACH, iar acţiunile de strângere a deşeurilor nu dau rezultatul dorit din cauza salubrizării defectuoase din judeţul vecin.

Viiturile propagate pe cursurile de apă, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, au generat un transport semnificativ de PET-uri, resturi menajere şi deşeuri textile pe cursurile de apă. Cel mai afectat este râul Jiu, invadat de gunoaie aduse de la Petroşani. Pentru prevenirea eventualelor inundaţii şi eliminarea aspectului inestetic, echipe de la SGA Gorj, primăriile Târgu Jiu şi Turcineşti au acţionat pe râul Jiu, amonte şi aval pod Turcineşti la salubrizarea zonei. S-au strâns 200 de saci cu PET-uri care au fost transportaţi la depozitul ecologic al municipiului Târgu Jiu. Personalul SGA Gorj a defrişat vegetaţia de pe insulele formate în aval şi amonte pod deoarece PET-urile şi alte deşeuri se opresc în lăstriş, îngreunând scurgerea apei.

Potrivit conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, acţiunile de salubrizare făcute la nivelul judeţului nu fac altceva decât să consume în zadar material şi combustibil. „Se consumă foarte mult material şi combustibil pentru a ecologiza Jiul şi în zadar. După fiecare ploaie vin mii de tone de gunoaie vin de la Petroşani. Salubrizarea acestui oraş lasă de dorit. Când plouă îşi rezolvă şi ei problemele cu curăţenia pentru că Jiul le aduce la noi toate deşeurile”, a declarat Teodor Popescu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj.

Acesta a cerut prefectului Claudiu Teodorescu să intermedieze o întâlnire cu autorităţile judeţului Hunedoara, avertizând că nu va mai putea face faţă situaţiei în cazul în care ploua din nou. „Este posibil ca peste două săptămâni să plouă din nou, iar munca noastră este în zadar. Trebuie organizată cât mai repede o întâlnire cu prefectul şi cu preşedinte Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a putea rezolva problema”, a solicitat Teodor Popescu.  

PROMISIUNE

Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj, a promis că va organiza o întâlnire cu factorii de decizie din Hunedoara pentru a rezolva problema gunoaielor aduse de Jiu de la Petroşani.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: