Face afterschool să-i rămână copiii în comună

Tot mai multe primării din jurul Târgu Jiului încearcă să facă investiții astfel încât să convingă părinții să lase copiii la școală și la grădiniță în localitate și să nu îi mai aducă în oraș. Un exemplu este și la Dănești, unde autoritățile au în plan să construiască o grădiniță cu fonduri europene, dar și un afterschool. Speră astfel că părinții nu vor mai fi tentați să-și înscrie copiii la unitățile de învățământ din oraș.

Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, a spus că își dorește să creeze o alternativă pentru oraș, să încurajeze localnicii să lase copiii în comună. Pentru asta, vrea să deschidă și un afterschool în locul unei școli închise.

„Se află în studiu de fezabilitate un afterschool în satul Dănești, acolo unde este școala veche. Sper să se și concretizeze. Este mare nevoie ca un circuit școlar să se închidă cu un afterschool. Astfel, cetățenii nu vor mai fi tentați să ducă copiii la Târgu Jiu. Îmi doresc să creez o alternativă pentru oraș. Dacă nu avem acces la învățământ, suntem un popor pierdut”, a spus primarul Mădălin Paliță.

În plan, autoritățile din Dănești au să renoveze școala din satul Barza și să ridice de la zero o grădiniță în satul Dănești. „Există în faza de proiectare construcția unei grădinițe tot în Dănești. Avem foarte puține terenuri pe care putem construi. Comuna are foarte puțin teren în patrimoniu”, a mai spus Paliță, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: