Autorităţile locale, sindicalişti şi directori din minerit, la întâlnire la Craiova

Forumul Economic Regional va reuni mâine şi joi la Craiova toţi prefecții din regiunea Oltenia, specialişti din minerit și energie, primari şi reprezentanți ai Guvernului României dar şi ai Ambasadelor. Potrivit prefectului de Gorj, Liviu Andrei, în cadrul acestui forum ar urma să se prezinte situaţia economică a fiecărui judeţ în parte, situaţia firmelor dar și perspective de dezvoltare și de crearea de noi locuri de muncă.

Liviu Andrei spune că va încerca să introducă în program și o scurtă prezentare a Complexului Energetic Oltenia. ”Este vorba de un simpozion pe teme economice, o să prezentăm cum stăm cu economia județului. O să am alături de mine firme din județul Gorj, primării mai dezvoltate din punct de vedere turistic, complexurile energetice. Eu voi face prezentarea județului Gorj din punct de vedere economic dar aș vrea să introduc în program și o scurtă intervenție a unui specialist din minerit și energie care să prezinte CE Oltenia”, a declarat Liviu Andrei, prefectul de Gorj.

Vine şi ministrul Bode

Cei care vor vorbi despre CE Oltenia sunt directorul CE Rovinari, Tiberiu Trotea, directorul CE Turceni, Marian Motocu, directorul SNLO, Daniel Burlan, sau președintele FNME, Marin Condescu. Potrivit prefectului Andrei, pe lista de invitați mai figurează și președintele Senatului, Vasile Blaga, ministrul Economiei, Lucian Bode, dar și reprezentanți ai Ambasadelor. ”Vor fi două zile de dezbateri în care vom încerca să găsim soluții pentru crearea de noi locuri de muncă. Regiunea Oltenia este săracă cu toate că produce extrem de mult. Dacă ne unim suntem o forță și putem produce proiecte puternice, acesta este scopul nostru, al județelor din Oltenia”, a adăugat Liviu Andrei, prefectul de Gorj.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: