Avalanşă de dosare pentru „Bani de liceu”

Sute de elevi din Târgu Jiu au aplicat pentru programul social „Bani de liceu” semn că nevoile acestora sunt din ce în ce mai mari. Numai la trei mari colegii din oraş, numărul de dosare înregistrate a depăşit 350, iar directorii acestora spun că este posibil ca numărul să crească. Elevii nevoiaşi mai au termen până la 1 octombrie să solicite aceşti bani.

Fie pentru că veniturile părinţilor s-au redus considerabil fie pentru că nevoile lor sunt din ce în ce mai mari, sute de elevi au depus până în prezent cererile de acordare a acestor bani. Numai <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Colegiul Naţional „Gheorghe Magheru” numărul de dosare înregistrate până ieri trecuse de o sută. „Până în momentul de faţă sunt peste 110 de dosare înregistrate pentru programul „Bani de liceu”, eu zic că numărul lor va mai creşte dar este posibil ca nu toate să fie eligibile”, a declarat Marius Buzera, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Magheru”.

Nici la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” nu erau mai puţin de 100 de dosare înregistrate până ieri. Dorina Popescu, directoarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu” a precizat că este posibil ca numărul acestora să-l depăşească pe cel de anul trecut. „Până acum avem în jur de 100 de dosare, numărul variază de la oră la oră, este posibil să se mai strângă, anul trecut am avut în jur de 100”, a precizat Dorina Popescu.

Dosare multe şi la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”. Directorul unităţii şcolare, Petre Ciungu, spune că multe dintre dosare vor fi înregistrate chiar în ultima zi. Cert este că, spune el, numărul va fi cam acelaşi de anul trecut adică aproape 130 de dosare.

„Bani de liceu” este un program social destinat elevilor cu venituri reduse ce nu depăşeşte suma de 180 de lei. De această bursă socială lunară vor beneficia doar elevii care nu au absenţe şi care fac dovada că veniturile părinţilor lor nu depăşesc 150 de lei. Acest ajutor îl vor primi inclusiv pe perioada pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: