Avem lebede din nou la Sâmbotin

Patru lebede au poposit zilele acestea pe lacul Sâmbotin din zona comunei Schela. Localnicii au remarcat imediat prezenţa zburătoarelor pe luciul apei şi se mândresc cu faptul că lebedele au venit din nou la ei. Şapte păsări din aceeaşi specie au fost văzute şi anul trecut timp de mai multe zile în aceiaşi zonă, lebedele venind atunci la mijlocul lunii februarie.

Sătenii îşi aduc aminte că după ce au venit lebedele atunci vremea s-a încălzit, lucrurile stând relativ la fel şi acum. După săptămâni întregi cu temperaturi chiar şi sub minus 10 grade Celsius, termometrele au arătat în ultimele zile chiar şi peste plus 10 grade, ceea este peste media obişnuită a acestei perioade din an.

Lebedele de la Sâmbotin au venit cel mai probabil din Rusia, fiind în căutarea unor zone mai calde, după cum apreciază directorul adjunct de la Direcţia Agricolă Gorj, Virgil Drăguşin. Acesta crede că păsările vor migra în perioada următoare în zone mediteraneene pentru a trece mai uşor peste frigul iernii. Deocamdată frumoasele zburătoare nu par a fi afectate de gheaţa formată în unele locuri pe suprafaţa lacului.

Lebedele sunt monumente ale naturii, iar împuşcarea lor este interzisă, prezenţa lor pe lacurile din zona Jiului fiind considerată un adevărat eveniment întrucât astfel de exemplare sunt rare de văzut în Gorj.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: