Avem şi noi un laborator ca lumea de analize la spital

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu va fi unul de nivel european din primăvara anului viitor. Şeful Spitalului Judeţean, dr. Florin Mergea, spune că până atunci se fac ultimele demersuri pentru obţinerea certificatului european al calităţii ISO 2001. Mergea şi şefi ai administraţiei locale şi judeţene, împreună cu şefii unor secţii din spital, au inaugurat laboratorul după ce acesta a fost supus la o serie de modernizări în vederea viitoarei acreditări.

            Investiţiile au ajuns la 400.000 de lei şi au provenit doar din fondurile unităţii sanitare. Florin Mergea a precizat că mai sunt multe lucruri de făcut inclusiv la nivelul spitalului, dar care nu se pot realiza fără bani. Acesta speră însă într-o bună colaborare cu reprezentanţii administraţiei judeţene şi la nivelul anului viitor, mai ales că în prima parte a lui 2009 urmează să fie inaugurată şi secţia de balnefiziologie, aflată şi ea în plin proces de modernizare.

            Şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a anunţat şi el cu această ocazie că autorităţile din Gorj au reuşit să finalizeze documentaţie pentru construirea la Târgu Jiu a unui nou spital, costurile fiind estimate la câteva zeci de milioane de euro. Călinoiu spune că banii există deja în conturile Ministerului Sănătăţii, dar sun blocate din cauza birocraţiei, şeful Consiliului Judeţean spunând că în lipsa unei descentralizări reale şi alte proiecte de care Gorjul are nevoie sunt blocate din motive similare.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: