Aviz pozitiv pe proiectul privind pensionarea minerilor

Comisia de munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a dat marti aviz pozitiv pe proiectul de lege pentru care sunt proteste de patru luni la Targu Jiu. Este vorba de legea care va permite pensionarea minerilor si a salariatilor din termocentrale la 52 de ani.

Liberalii s-au abtinut la vot, dar deputatii USR - PSD - AUR au votat pentru, astfel ca avizul este pozitiv. Urmeaza votul in plen, unde ramane de vazut daca se va pastra aceasta alianta.

actualizare: Minerii au anunțat că nu vor renunța la proteste până când acest proiect nu va fi aprobat. ”A primit aviz pozitiv în Comisia de Muncă, apoi va merge în Plenul Camerei Deputaților spre a fi supus votului. Până nu vom vedea votul final, nu vom renunța la protest. Ne-au ascultat, ne-au înțeles, acum să vedem dacă va fi susținut”, a spus Manu Tomescu.

Liderii de sindicat au criticat parlamentarii PNL care au votat și de data aceasta împotrivă. ”A trecut cu o majoritate covârșitoare proiectul de lege. Au fost câteva abțineri. Cei de la PNL, ei au fost împotriva noastră. Vîlceanu a vrut acest proiect, dar acum nu-l mai susține. Să se gândească la gorjeni, la mineri”, a spus Nicu Bunoaica, sindicalist în cadrul CE Oltenia.

Vizualizări: 7,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: