Avocat din oficiu pentru un fost primar. Amendat de instanță!

Fostul primar din Padeș, Gabriel Mihăiță Troacă, încă are probleme cu legea. Deși nu și-a încheiat socotelile cu justiția, Troacă și-a depus candidatura și este susținut de PSD pentru Primăria Padeș.

Miercuri, fostul primar a avut un nou termen în procesul de evaziune fiscală, dar avocatul său nu s-a prezentat la instanță. Și asta în condițiile în care, la termenul trecut, judecătorul a amânat procesul pentru ca fostul primar să-și pregătească apărarea.

Pentru gestul său, avocatul din Baroul Mehedinți a fost amendat cu 2.000 de lei de către instanță. „În baza art. 283 alin. 3 C.pr.pen., dispune sancţionarea avocatului Dumitrică Victor-Cristian, în calitate de apărător ales al inculpatului Troacă Mihăiţă Gabriel, cu amendă judiciară în cuantum de 2.000 lei”, a decis Tribunalul Gorj.

Magistrații s-au văzut nevoiți să amâne procesul. Noul termen va fi după alegerile locale de duminică. „Acordă termen la 07.10.2020 ora 09,00 pentru lipsa de apărare a inculpatului, sens în care se emite adresă la Baroul Gorj în vederea desemnării unui apărător din oficiu”, a mai hotărât instanța.

În urmă cu șase ani, Gabriel Troacă a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, în acest dosar fiind și arestat preventiv vreme de cinci luni. Prejudiciul a fost estimat atunci la peste 2,5 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2012, înainte de a deveni primar al localităţii Padeş Mihăiţă Troacă nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate veniturile realizate de balastiera pe care o deținea în comună.

Omul de afaceri a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 9 ani, dar Curtea de Apel Craiova a desființat sentința, în urmă cu doi ani. Dosarul se rejudecă de la zero la Tribunalul Gorj.

Troacă nu și-a dus la bun sfârșit mandatul de primar câștigat în 2012. Acesta a încetat cu un an înainte de termen, după ce edilul a suferit o condamnare definitivă de un an închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis.

Vizualizări: 2,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: