Încă o decizie de carantinare anulată de instanță

Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost învinsă încă o dată în instanță după ce a dispus o măsură de carantinare.

Un bărbat din Târgu Jiu a scăpat de carantina de 14 zile impusă de DSP Gorj. Este vorba de Nicolae State, fost candidat la Primăria Târgu Jiu, în anul 2016.

La fel ca și primarul din Aninoasa, care a fost scos din carantină tot de instanță, State a invocat faptul că nu a fost contact direct al persoanei confirmate cu virusul Covid-19.

Și în acest caz, decizia este executorie. „Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia de confirmare a carantinării emisă de intimată la data de 15.09.2020. Încetează măsura carantinării petentului începând cu data pronunţării prezentei. Executorie. Cu drept de apel în două zile de la data comunicării”, a decis, vineri, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu.
Tot vineri, Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat definiţiile de caz pentru COVID-19. INSP explică ce înseamnă „caz suspect”, „caz probabil”, „caz confirmat” și „contact”.


Orice persoană care a purtat masca/ echipamentul de protecţie corespunzător şi a respectat distanţarea fizică nu este considerată contact direct.

Vizualizări: 1,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: