Și-a anulat amenda primită în starea de urgență

Un bărbat din Gorj, amendat pentru încălcarea restricțiilor de deplasare impuse prin ordonanțele militare emise în timpul stării de urgență, s-a adresat instanței de judecată pentru a scăpa de plata sancțiunii.

Marian F.I. a fost amendat cu 2.000 de lei de către polițiștii de la transporturi feroviare. În data de 22 aprilie, gorjeanul s-a dus cu trenul la bunica soției sale, în Lehliu-Gară, județul Călărași, pentru a-i duce medicamente și alimente.

Bărbatul a fost amendat de Poliția TF pentru că nu ar fi avut asupra sa declarația pe propria răspundere care să justifice prezența în afara locuinței.

Gorjeanul s-a adresat justiției și a avut câștigat de cauză, și asta pentru că amenzile date în starea de urgență au fost declarate neconstituționale. Judecătorii CCR au decis că prevederile ordonanței sunt lipsite de claritate și precizie, iar stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a poliţiştilor. 

„Admite plângerea formulată de contestatorul I.M.F. domiciliat în jud. Gorj, în contradictoriu cu intimatul Poliția TF Lehliu, cu sediul în Lehliu Gară, județul Călărași. Anulează procesul-verbal din 22.04.2020. Fără cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, a decis, la începutul lunii septembrie, Judecătoria Lehliu Gară.

Trebuie menționat că aceste amenzi pot fi anulate doar în instanță.

Vizualizări: 2,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: