Încă un director demis revine pe funcție

Fostul director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj, Constantin Negrea, a câștigat, în instanță, reîncadrarea pe post.

După pierderea procesului de incompatibilitate, Negrea a renunțat, la începutul anului, la șefia APIA Gorj, dar a rămas pe postul de director adjunct.

În luna aprilie, directorul general al APIA a dispus destituirea lui Negrea din funcție, din cauza incompatibilității pentru care a și fost taxat la salariu.

Nemulțumit, fostul șef al APIA Gorj s-a adresat justiției, susținând că a fost sancționat de două ori pentru aceeași abatere.

Tribunalul Gorj a decis vineri, 18 septembrie, ca Negrea să revină la fostul loc de muncă. „Admite acțiunea. Anulează decizia nr. 603/10.04.2020 emisă de pârâta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Aparat Central. Dispune reintegrarea reclamantului pe funcţia publică deţinută anterior destituirii, respectiv director executiv adjunct, gradul II, la Centrul Judeţean APIA Gorj”, a decis instanța. Hotărârea nu este definitivă.

În plus, Negrea va beneficia și de drepturile salariale de care a fost privat în tot acest timp.

„Obligă pârâta la plata drepturilor de natură salarială, începând cu data emiterii deciziei de destituire din funcţie şi până la data reintegrării efective, actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală aferentă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 1.600 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Gorj”, se mai arată în decizia Tribunalului Gorj.

Constantin Negrea a lucrat în APIA încă de la înființarea instituției. În anul 2016, Negrea a fost găsit incompatibil pentru că ar fi deţinut, simultan, funcţia publică de director al APIA şi calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură.

„E o calitate de expert tehnic judiciar dobândită prin examen la Ministerul de Justiție, pe care nici nu am exercitat-o, ca să fi făcut vreo expertiză. Am o legitimație, sunt pe un tablou cu o profesie liberală și nimic mai mult”, afirma, la vremea respectivă, Negrea.

În noiembrie anul trecut, fostul director a pierdut definitiv procesul, prin care a contestat raportul ANI.

Atât inspectorii de integritate, cât și Agenția Națională a Funcționarilor Publici au solicitat, în mod expres, conducerii APIA să dispună încetarea calității de funcționar public a directorului Constantin Negrea.

Vizualizări: 5,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: