Avocați în carantină, proces amânat. E dosarul unui fost șef din CE Oltenia

Procesul unui fost director din Complexul Energetic Oltenia a fost amânat până la toamnă. Doi avocați din dosar se află în carantină și au depus acte medicale la termenul de joi, 2 iulie, cerând amânarea procesului.

Daniel Antonie, fostul șef al Direcției Miniere, a fost condamnat în acest dosar la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de Tribunalul Gorj în octombrie 2019.

Procurorii și inculpații din dosar au atacat sentința cu apel. Procesul se judecă acum la Curtea de Apel Craiova. „Soluția pe scurt: Av. Belulescu și av. Nedelcu Daniela, apărători aleși ai inc. Giurcău Daniel Sever și respectiv Temelie Florin, au solicitat termen, deoarece aceștia se află în carantină; în acest sens, au depus acte medicale la dosar”, au decis, joi, magistrații din Dolj.

Cei doi apărători îi reprezintă în instanță pe oamenii de afaceri condamnați cu suspendare în acest proces. Cel mai probabil, avocații au fost plecați din țară, iar la reîntoarcere au fost nevoiți să intre în carantină din cauza noului coronavirus.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada octombrie 2013 - martie 2014, Daniel Antonie și Vasile Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din CE Oltenia, au dispus, cu încălcarea legii, achiziționarea, la preţuri exorbitante, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor.

Inculpaţi în dosar sunt şi administratorii firmei SC TFR Teminvest SRL, de la care au fost cumpărate aceste produse, Daniel Sever Giurcău şi Florin Temelie.

Potrivit DNA, în urma achizițiilor respective, Complexul Energetic Oltenia ar fi fost păgubit cu peste 400.000 de lei.

Daniel Antonie mai are o condamnare definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Bani pentru Medințu”, pentru abuz în serviciu.

Procesul se va relua pe 9 septembrie.

Vizualizări: 3,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: