Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Bacalaureat fără asistenţă medicală

Medicii de familie nu mai vor să muncească gratis. Ei refuză să asigure, la probele orale ale examenului de bacalaureat, asistenţă medicală în locul medicilor şcolari, pe motiv că nu primesc bani pentru a interveni să salveze un copil.

Astăzi, mâine şi miercuri elevii de clasa a XII-a vor susţine prima proba a examenului de bacalaureat. Medicii de familie au fost solicitaţi de către  Direcţia de Sănătate Publică să asigure asistenţa medicală a elevilor la  probele orale, însă au refuzat. „Cine mai munceşte în ziua de astăzi gratis? Dacă vor ca medicii de familie să fie prezenţi în şcoli, primarii trebuie să-i plătească. Dacă nu vor semna un contract, eu am discutat cu mai mulţi colegi de-ai mei şi au spus că nu vor lucra în aceste zile”, a spus Mihai Moisescu, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Gorj.

„Medicii de familie vor fi direct răspunzători”

Anul acesta la nivelul judeţului Gorj vor fi 32 de centre de susţinere a examenului de bacalaureat, de două ori mai multe ca anul trecut. Din această cauză este nevoie ca pe lângă cei 11 medici şcolari să intervină şi medicii de familie. „Am trimis o adresă Direcţiei de Sănătate Publică prin care i-am informat că este nevoie de 32 de medici. Ne-au comunicat că numai cu sprijinul medicilor de familie pot să asigure asistenţă în toate unităţile de învăţământ. Dacă vor refuza şi Doamne fereşte se va întâmpla ceva cu un copil, medicii de familie vor fi direct răspunzători, pentru că fiecare copil este pe listele de asiguraţi ai medicilor de familie din localitatea de domiciliu”, a spus Camelia Bibere, inspector adjunct Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

PROGRAM

Elevii vor mai da examen în data de 31 mai la Limba străină, în 29 iunie la Română scris, în 30 iunie Matematică sau Istorie, iar în 2 iulie vor susţine proba la alegere a profilului.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: