Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Bacalaureatul a început ieri cu două ore întârziere

O problemă apărută pe serverul Ministerului Educaţiei a dat peste cap desfăşurarea probei de ieri a examenului de bacalaureat.

Nelinişte mare ieri la bac, atât în curtea şcolii unde zeci de părinţi aşteptau cu sufletul la gură ieşirea copiilor, cât şi în sălile de clasă unde examenul nu începuse nici la ora 11.00. Circa 5.000 de liceeni din Gorj au aşteptat ieri mai bine de două ore până să înceapă examenul propriu-zis, motivul fiind o defecţiune a serverului ce a împiedicat postarea variantelor de examen pe Internet.

Elevii erau în săli de la 8.30

Ieri s-a desfăşurat proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Astfel elevii au dat examen la materii precum Chimie, Fizică, Informatică, Limbi străine, Filosofie, Măsurări electrice, Ecologie, Biologie, Economia intreprinderii, Marketingul afacerii etc. Elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor, însă după ora 11.00, când variantele de examen au ajuns în centrele de examen. „Se întâmplă ceva, se luă curentul, nu ştim exact. Nu mai aşteptăm pentru că abia a început examenul, aşa că se va termina pe la unu şi ceva“, a spus Dumitru Ionaşcu, unul dintre părinţii din curtea liceului.

Vasile Antonie, inspectorul general adjunct, susţine că nu au avut posibilitatea să multiplice subiectele, fapt care a dus la această întârziere: „Am avut probleme la serverul Ministerului şi din acest motiv examenul la proba curriculară corespunzătoare specialităţii a început cu o întârziere de o oră, dar după aceea lucrurile au intrat în normalitate“.

Proba de ieri nu s-a mai lăsat cu nciun elev eliminat şi niciun absent. Până acum au fost eliminaţi cinci elevi pentru că au fost prinşi copiind, iar alţi 88 au renunțat să dea bacul. Mâine, elevii vor susţine ultima probă a bacalaureatului, primele rezultate fiind afişate pe data de 5 iulie.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: