Bachetbaliştii CSM Târgu Jiu vă invită să dăruiţi o carte pentru copii

Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Jiu începe noul sezon, primul din istoria noii echipe a primăriei, cu o campanie specială încă de la primul meci acasă. Primul joc al echipei de baschet va fi cel din Cupa României, din data de 9 octombrie, cu CSM Focșani 2007, ocazie cu care suporterii sunt invitaţi să aducă la Sala Sporturilor şi o carte care le-a plăcut pentru a o dona unui copil.

„Cititul este pentru minte ceea ce sportul este pentru corp”, spun componenţii echipei de baschet a CSM Târgu Jiu. Cu acest motto echipa de baschet a CSM Târgu Jiu îşi va începe aventura în noul sezon dar şi campania de strângere şi donare de cărţi, pe care au iniţiat-o pe pagina de facebook a clubului.

„Suntem o comunitate strâns legată, care iubește baschetul, iar noi, jucătorii, antrenorii, și conducerea clubului,  dorim să ne implicăm mult mai mult în viața municipiului. Având în vedere faptul că dumneavoastră, suporterii, cei care ne susțineți și ne motivați mereu în teren, indiferent de situație, sunteți cei mai importanți pentru noi, dorim să vă avem alături în această campanie”, este motivaţia acestei campanii iniţiate de baschetbalişti, campanie prin care invită fiecare suporter care va veni la primul meci al echipei să aducă la sală o carte pentru a o dona apoi copiilor lipsiţi de posibilităţi materiale: „Vă așteptăm încă de la primul meci acasă cu o carte. Vom pune cărțile primite de la dumneavoastră una peste alta și vom construi un turn. Când acesta va ajunge până la nivelul coșului de baschet (3,05 metri), vom dona cărțile unei instituții care se ocupă de îngrijirea și educarea copiilor cu probleme. Este foarte important să fie o carte de care dumneavoastră vă simțiți legați, pe care ați citit-o, care v-a plăcut și care, cu siguranță, va schimba viața unui copil necăjit. Și pentru ca empatia să fie și mai puternică, lăsați o mică semnătură pe coperta interioară a cărții donate și un scurt mesaj pentru tânărul cititor”.

Organizatorii campaniei vor strânge apoi într-o urnă bileţele cu numele și numărul de telefon al suporterilor care vor dona cărţi şi le vor oferi șansa de a câștiga un cadou-surpriză din partea jucătorilor. „Vi-l vom oferi din suflet, alături de mulțumirile noastre pentru că ați făcut viața unui copil puțin mai bună. Cititul este pentru minte ceea ce sportul este pentru corp.Vă așteptăm cu mult drag!”, este mesajul de suflet transmis de baschetbalişti pentru suporterii care vor fi prezenţi la primul meci al CSM Târgu Jiu.

Baschetbaliştii sunt, de regulă, implicaţi în problemele sociale ale comunităţii, acolo unde echipele respective activează, şi sunt deja celebre campaniile de strângere de jucării de pluş care sunt donate copiilor cu prilejul sărbătorilor ori campaniile umanitare prin care sunt ajutaţi copii cu probleme grave de sănătate.

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: