Băcilă, cel mai vesel dintre panduri

Cosmin Băcilă e cel mai fericit dintre panduri. A revenit la joc dupa o pauză de aproape un an in amicalele din Austria. Băcilă spune ca a avut emoţii mai mari ca la un derby veritabil dar a trecut repede peste ele. Mijlocaşul va fi apt sută la sută peste aproximativ o lună de zile. Jucătorul de 29 de ani nu e încă gata să se bată pentru un loc de titular dar o va face cât de curând. Grigoraş l-a asigurat de tot sprijinul său.

Reporter: Cum ai caracteriza tu această perioadă cât ai lipsit de pe teren-

Cosmin Băcilă: O perioadă destul de lungă, destul de grea, de care vreau să uit cât mai repede. Dar n-ai cum să uiţi aşa uşor...a fost greu, am muncit foarte mult, acum am revenit şi asta e tot ce contează pentru mine.

Rep: Ce ai simţit în momentul revenirii, a fost doar un amical dar sunt convins că ai avut ceva emoţi...

C.B.: Da, chiar am avut emoţii. La meciurile oficiale nu am avut, dar acum, exact când să intru, i-am mulţumit lui Dumnezeu că am reuşit să trec cu brio peste tot necazul ăsta.

Rep: Ai simţit teamă la contactele fizice din meci-

C.B.: Nu cred că e vorba de teamă, e mai mult vorba de prudenţă, tot timpul te gândeşti dacă, dacă, dacă...e puţin dificil. Trebuie să treci peste momentul ăla, la ultima fază acum în meci a intrat unu mai tare la mine, l-am certat dar a trecut imediat.

Rep: În cât timp crezi că vei juca la potenţial maxim-

C.B.: Cu ajutorul colegilor şi antrenorilor, încet încet o să revin. Cred că într-o lună de zile, nu ştiu, să pot să fiu sută la sută pregătit, să emit pretenţii la titularizare. Deocamdată intru câte puţin, nea Grig ştie mai bine. (n.r. râde)

Rep: Da chiar, ce ţi-a spus Grigoraş înainte de joc-

C.B.: Ce să-mi zică, el m-a tot întrebat şi mă întreabă „bă vrei să intri- Eu te bag, zi cum vrei, cât vrei...” Dânsul e deschis la orice discuţie, a zis că mă bagă cât vreau eu.

Rep: Cum simţi echipa după stagiul de la Braşov şi jumătate din acesta din Austria-

C.B.: Deocamdată suntem abia în pregătiri.Eu zic că lucrurile merg spre bine, să sperăm, Doamne ajută.

Rep: Se simte absenţa lui Pintilii sau e ca şi suplinit-

C.B.: Pinti e un jucător de valoare dar o echipă nu stă într-un singur jucător. Aici la Tg-Jiu, nea Grig a încercat mereu să facă o echipă, un grup, nu s-a bazat pe un jucător sau doi, mereu a fost grupul, grupul, grupul...E darul lui de a uni grupul, de a face o echipă. Şi asta e şansa noastră, jucând ca o echipă putem bate pe oricine.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: