Băcilă, ignorat pe nedrept

Unul din cei mai buni panduri înainte de accidentarea oribilă din meciul cu Steaua, Băcilă a fost uitat pe bancă sau în tribună după revenire. Nici Grigoraş în tur, dar nici Pustai în retur nu au mizat mai deloc pe mijlocaşul care îşi aşteaptă acum cuminte şansa.

Băcilă era indispensabil pandurilor înainte să fie „rupt” de stelistul Gardoş. De atunci au trecut însă 20 de luni iar mijlocaşul încă nu reuşeşte să-şi facă loc printre titulari.

Folosit sporadic în acest sezon

Mulţi îl considerau pe Băcilă cel mai în formă pandur înaintea momentului groaznic din septembrie 2011. Mijlocaşului i-a luat aproape un an să-şi revină după fractura de tibie provocată de Gardoş, dar de atunci a fost ignorat constant de Grigoraş sau de Pustai. Practic jucătorul de 29 de ani nu a prins niciun meci ca titular în acest sezon şi a bifat doar 7 apariţii din postura de rezervă. Cu toate astea, Băcilă strânge din dinţi şi speră să prindă şi el o şansă adevărată din partea antrenorului. „Mai am un an jumătate cu Pandurii. Nu cred că vrea cineva să plec de aici, nu sunt eu veriga slabă. Am jucat extrem de puţin, dar nu vreau să plec, m-am obişnuit aici, vreau să îmi duc contractul până la capăt. Cu accidentarea pe care am avut-o am stat mult, la un moment dat toţi vroiau să-mi facă contract”, spune Băcilă cu aluzie la „oferta” Stelei din acea perioadă de după accidentare.

80 – de minute a prins Băcilă în 32 de etape, o medie de 3 minute pe meci! În tur cu Grigoraş a jucat doar 15 minute iar în retur cu Pustai 65 de minute în 3 meciuri din 13 posibile

„Trebuie neapărat să batem la Chiajna. Suntem pe locul 2, Chiajna e pe locul care e. O să avem un meci foarte greu. Se mai întâmplă şi surprize, dar nu mă gândesc să pierdem. Trebuie să batem şi acasă pe Astra.  Ar fi păcat să pierdem pe ultima sută de metri toată munca de un an.”           Cosmin Băcilă, Pandurii

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: