Băieții proști din energie

Întâmplător, am vorbit cu un tip care face afaceri cu cărbune prin zona noastră. Omul e apolitic, capitalist convins, are o firmă și interesul lui e, logic, profitul, deci face afaceri cu toate partidele, dacă e nevoie. L-am întrebat ce-i cu carierele astea, dacă se închid și de ce. Eram curios, de exemplu, dacă e nevoie de cărbunele ăla sau nu, la urma urmei. Mă gândeam că poate cine știe, e o sursă de energie depășită, prea costisitoare și ineficientă. Mi-a zis că nu, nevoie de cărbune ar fi. Doar că nevoia nu poate fi satisfăcută de către niște incompetenți.

Timp de câteva ore, m-a făcut să înțeleg care era diferența dintre hoții vechi și hoții noi. Nu e doar că ăștia noi, ai USL-ului, sunt mai hoți. Asta e discutabil, nu e chiar de învinovățit cineva care fură mai mult, odată ce-ai pus mâna e cam la fel, oricât de mult ai duce acasă. E problema că hoții noi sunt groaznic de proști și de nepricepuți în ce fac. Niște activiști mărunți trimiși sau numiți de la București, cu facultăți de profil făcute la vârste venerabile și prin localități cu rezonanțe hazlii, sau, și mai grav, cu studii în cu totul alte domenii față de cel pe care se presupune că trebuie să-l conducă și să-l facă să performeze. Cum să nu dai numai de insolvențe cu din ăștia?

Și nu e doar problema energiei, ci a întregii Românii. Vă mai amintiți că vă povesteam despre malaxoarele de personalități care sunt organizațiile de tineret al partidelor? Ei, ăia sunt ”specialiștii” de mâine. Niște oameni fără nici un talent antrenați special să fie impostori și să conducă lucruri pe care nu le înțeleg. Uitați-vă doar la miniștrii de astăzi și, ținând cont de cât de pregătiți sunt ei în domeniile pe care le administrează, imaginați-vă cât e de gravă problema dacă mergi de la cap spre coadă. Totuși, suntem o țară în care ministrul Sportului nu doar că nu are nici în clin nici în mânecă cu vreun sport, oricare, chiar și poker-ul, dar mai este și obez. Din păcate, e singurul la care necalificarea este vizibilă la nivel fizic. Ai dracului, mulți dintre ceilalți chiar par băieți deștepți, când îi vezi ce tari sunt în gură. Dar nu sunt. Și nu ne pot păcăli decât pe noi, nu și pe oamenii de afară care ar putea să ne dea niște bani, de pildă. Și care, când văd la ce nivel suntem, nu ne mai dau. De ce ar investi cineva în incompetență, în afară de noi? Noi știm de ce o facem. Pentru că suntem proști.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: