Bălăşoiu profit record, Ciurel pierdere uriaşă

Mandatul de manager al lui Ciurel în 2012 a fost la fel de catastrofal pentru CE Oltenia ca şi cel din acest an. Ciurel a condus Complexul Energetic Oltenia în ultimele trei luni ale anului trecut, perioadă în care societatea a avut PIERDERI din exploatare de peste 1.431 de miliarde de lei vechi. Asta după patru luni cu PROFIT din exploatare de peste 1.876 de miliarde de lei vechi, pe mandatul lui Constantin Bălăşoiu.

Cum a reuşit Laurenţiu Ciurel să preia CE Oltenia în ultimele zile din septembrie cu un profit din exploatare de peste 187 milioane RON şi să îl reducă până la 31 decembrie la 44 de milioane? Greu de spus, având în vedere că a avut cam aceleaşi vânzări de energie lunare ca şi Bălăşoiu, dar cu cheltuieli mult mai mari.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat la 31 mai şi a funcţionat practic şapte luni în 2012. Primele patru luni sub conducerea lui Constantin Bălăşoiu, ultimele trei sub conducerea lui Laurenţiu Ciurel. Bălăşoiu a fost demis pe 27 septembrie, cu trei zile înainte de încheierea trimestrului III.

Dacă facem o comparaţie a Contului de profit şi pierdere la 30 septembrie 2012 cu situaţia de la 31 decembrie 2012, ajungem la concluzia că Ciurel nu a făcut decât că pape profitul lăsat de Bălăşoiu, aşa cum rezultă şi din tabelul alăturat.

comparatie_balasoiu_ciurel

Astfel, Ciurel a preluat complexul cu un profit din exploatare de 187 de milioane de lei, pe care l-a redus în doar trei luni la 44 de milioane. Cu alte cuvinte, în lunile octombrie – decembrie 2012, complexul a avut sub conducerea lui Ciurel pierderi din exploatare de 143 de milioane lei, adică peste 1.430 de miliarde de lei vechi.

Singurul capitol la care Ciurel a stat bine este profitul financiar, cel rezultat din diferenţe de curs valutar, ca urmare a creditelor în valută pe care le are contractate compania, care au fost de 142 de milioane pe mandatul lui Ciurel, în timp ce Bălăşoiu a lăsat în contabilitate pierderi financiare de 11 milioane.

Cert este că Laurenţiu Ciurel nu a reuşit să consume în trei luni toată munca lui Bălăşoiu, astfel că CE Oltenia a încheiat anul 2012 cu profit.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: